13 september 2012

Berga/Bockara besöker IP - Försnack och tips inför omgång 19 i division 5 östra

Stor dramatik
I division 5 östra utspelar sig stor dramatik i toppen och i botten. Frågan är om mittenlagen förmår uppbåda någon avgörande motivation mot lag som på olika sätt har chansen/riskerar att få lämna femman.

BB 2001 väntar
Jag ska fatta mig kort den här gången. Mönsterås möter nedre mittenlaget BB 2001 som ofta spelar trevlig fotboll, men som sällan får till det fullt ut. Det brukar hur som helst bli ganska underhållande matcher mot BB 2001 med böljande spel. Viktigt att inte fastna i den sortens spel mot BB 2001. Noterar också att BB 2001 har avsevärt bättre poängskörd borta.

Mönsterås vann med viss nöd på bortaplan. Ska det bli seger måste GIF försöka ladda och ha samma fokus som man har haft mot topplagen, samt undvika att få frisparkar emot sig utanför straffområdet. Lyckas man med det så tar man tre viktiga poäng på lördag. GIF är snabbare och bör kunna ta sig fram effektivt. Läget torde vad jag vet vara bra i GIF. Man verkar ha fått tillbaka Johan Lagström från skada. Och nu får man också tillbaka Idris och Martin N som var avstängda förra matchen. Schysst läge med andra ord.

Tre poäng på lördag kan visa sig innebära ett litet ryck i toppen. För det är inte alls givet att Stjärnan vinner mot Hebe som visar god höstform. Och eftersom jagande Holsby och Norrhult möter varandra så kan tre poäng mot BB 2001 innebära att GIF får ett bekvämt avstånd gentemot dessa båda lag.

Tips omgång 19
De här sista omgångarna är så ovissa att man kan frestas att lotta, men så illa ska det inte bli. Det förpliktigar att leda Professorns tips. Dags att visa mästartakter.
Norrhult-Holsby 1-0
Spännande match i kampen om tredjeplatsen. Tror Norrhult tar chansen.
Alseda/Ädelfors-Rödsle 2-1
Har A/Ä redan gett upp eller lyckas man ge allt i sista chansen matchen? Tror på det sistnämnda.

Stjärnan-Hebe 1-1
Stjärnans spel har inte stämt så bra sista tiden, medan Hebe bara har förlorat en av de sju senaste. Tror Hebe kan knipa en poäng här. De verkar vara inställda på en fin höst.
Mönsterås-BB 2001 3-1
Tror Mönsterås lyckas fokusera bättre än man gjorde borta mot BB och ta tre hyperviktiga poäng. Segern mot Långemåla senast gav ny injektion med självförtroende.

Målilla-Långemåla 1-3
Målilla bör vara bättre motiverade, men Långemåla brukar ha lätt för Målilla.
Braås-Ariel 1-3
Tror inte Braås räcker till helt enkelt. Ariels dåliga bortastatistik snyggas till här.

Inga kommentarer: