27 november 2012

MB står för det konstruktiva missnöjet

Nöjd med allt
Bloggen Gröna Köpingen (GK) fortsätter att vara nöjd med allt i Mönsterås och sjunger sitt lov till alla fritidspolitiker som har valt att engagera sig i politiken. (Måhända har GK själv kopplingar till fritidspolitik) Jag förmodar att även undertecknad ingår i skaran som lovsjungs, då jag ju faktiskt ställde upp med ett registrerat parti i förra valet. GK verkar förundrad över att Mönsteråsbloggen ibland dristar sig att granska den lokala makten och understundom framföra kritik mot nämnder, ledande politiker och tjänstemän. Det kallas att föra opinionspolitik och är en viktig aspekt i en sund demokrati.

GK verkar ju anse att allt är frid och fröjd i Mönsterås. Fint! En del av er som följer med i lokalpress och bloggossfären vet att många upplever en annan verklighet, även i Mönsterås. Detta ska man ta på allvar utan att ge människor dåligt samvete genom att jämföra med olyckliga människor i Högsby eller mindre lyckligt lottade i andra delar av vår värld.

Det kan ju vara så att några inte tycker allt är så bra. Kanske dom som fick sluta vikariera just innan kommunen skulle ha varit tvungen att ge fast anställning, kanske en och annan gammal som inte fick komma upp ur sängen på Åshaga förrän lunch, kanske den som fick sluta för att han påtalade missförhållanden, kanske den som fick sluta i nämnden sedan han gick emot partilinjen en milimeter, kanske de handikappade som nu får betala för att ta sig till dagträffarna, kanske de mobbade barnen då skolan inte har resurser att ta hand om mobbarna, kanske de som älskade fritidskaraktären på Oknö, kanske de som tyckte om naturen och fornminnena vid Oknebäcks industripark, kanske dom som bor i Fliseryd och fick bygga sporthallen själva, kanske dom som inte kom in på biblioteket pga sitt handikapp under 20 år, kanske några av de tjänstemän som skickats fram vid obekväma beslut, kanske dom som anser att en sund demokrati präglas av öppenhet och debatt.
Makten granskas
Det finns en hel del stora problem i Mönsterås som bör uppmärksammas. Alltifrån politiska misslyckanden till människor som kommer i kläm. Och självklart skall all makt granskas, även fritidspolitiker, även om jag i huvudsak har granskat kommunledningen. Missriktad hänsyn får inte leda till tystnad.

GK verkar anse att Mönsteråsbloggen mest ägnar sig åt hitte-på-skandaler. Jag länkar till en artikel jag en gång skrev som på ett balanserat sätt tar upp både politiska framgångar och misslyckanden i Mönsterås de senaste 25 åren.
Jag tänker inte träta vidare med GK om detta. Jag är för mångfald och det är ju bra om GK representerar alla nöjda. Mönsteråsbloggen står för det sunda konstruktiva missnöjet som genererar nya idéer för optimal framtida lycka.

Inga kommentarer: