4 december 2012

Nyförvärv med kvalitet till GIF (uppdaterad)

Nyförvärv
Mönsterås GIF vann som bekant division 5 östra och nästa år väntar division 4. Mönsterås har också fått en konstgräsplan och med tanke på den goda stämningen och de kompetenta tränarna så finns det all anledning att se positivt på läget. Truppen bör kunna hållas hyfsat intakt, även om det är lite osäkerhet kring någon spelare. Hur som helst kan Mönsteråsbloggen berätta om de första officiellt klara nyförvärven.
Sebastian Karlsson från Stjärnan

Johan Nyström från Stjärnan

Daniel Wallin från Ruda

David Olsson från Långemåla
Den spelare som jag i artikelns första version sa att jag skulle återkomma till är Erik Olsson, Långemåla, som i praktiken är klar.

Stabil kvalitet
Vad ska man då säga om dessa värvningar? Jag kan förstås inte så mycket, men det här är mycket gedigna spelare i sin bästa ålder som kommer att bidra med både kvalitet, stabilitet och bredd. Jag presenterar här spelarna utifrån den information jag har:
Johan Nyström, från IF Stjärnan, 25 år, mittback, 188 cm och 84 kg. Hans motto är ”Det viktigaste är inte att delta utan att vinna”. Spelade 21 seriematcher förra säsongen.

Sebastian Karlsson, en klassiker från IF Stjärnan, 27 år, innermittfältare, 19 matcher förra säsongen, 7 mål och 9 assist.
David Olsson tror jag spelar ytterback och han gjorde en hel del matcher för Långemåla förra säsongen. Vad jag har förstått har han dock sina rötter i Mönsterås.

Daniel Wallin, från Ruda IF, 29 år, har ju spelat många säsonger för GIF tidigare och det känns bra att han är tillbaka. När jag såg honom spelade han oftast forward.

Erik Olsson, från Långemåla, 27 år, med rötter i Mönsterås, mittfältare. En önskevärvning förstås som jag ser det.
Utmärkta värvningar som känns strategiskt genomtänkta. Mönsteråsbloggen hälsar spelarna välkomna till ostkustens mest anrika förening!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Satsningen mönsterås gör känns genomtänkt! Smarta värvningar, rätt ålder)(lite rutin behövs). Hade inte vart fel med 2-3 klasspelare! Upp i elitfyran nu sen plocka hem niki,hägelmark och rehn. Div 3 innan 2016 borde va som mål

Jonny sa...

Ja, bra värvningar. Enda problemet är att Idris bestämmer sig sent och GIF verkar inte ha värvat någon som skulle kunna ersätta honom.