7 december 2012

Sänkt hyra i Mölstad

Hyresförhandlingarna är klara och Mönsterås Bostäder höjer hyran med i genomsnitt 1,4%. I praktiken blir det olika i varje område. I Mölstads radhusområde sänks hyran med 4 kr per kvadratmeter och år, vilket i vårt fall betyder en sänkning på ca 440 kr per år=36 kr per månad.

Det mest intressanta är Mönsterås Bostäders slutformulering i hyresbrevet till Mölstad. Där står: ”Mölstad är ett område där vi har velat göra en del förändringar vilket vi lyckats med i år.”
Vad menas? Man får intrycket att man redan tidigare velat sänka hyrorna i Mölstad, men att det är först nu man har lyckats. Betyder det att ekonomin nu har gett utrymme för en mindre hyressänkning, eller menar man att det med den nya VD:n har blivit möjligt eller menas att Hyresgästföreningen tidigare har motsatt sig en sänkning i Mölstad? Om det är det senare så är det högst anmärkningsvärt.  Vi som bor här har ju länge ansett att hyresnivån är för hög.

Hur som helst så har det hänt en del positiva saker i Mölstadområdet de senaste månaderna. Vi har fått nya moderna fönster, jag har lyckats få till planerad sotning av eldstäderna och hyran kommer att sänkas. Allt sammanfaller i tiden med att bostadsbolaget fått en ny VD. Vågar man hoppas på att gammal prestige vad gäller Mölstad är borta? Allt verkar i alla fall gå något smidigare nu. Men mejl svarar man bara på ibland.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är då ändå rent åt Hel... att de som bor i de äldsta MB-hyreshusen ska drabbas av högre hyreshöjningar än de som bor i senare byggda diton.
Jäv... kommuniststyre!

Jonny sa...

Nåja, Mölstad är lite speciellt. Efter slarvrenoveringarna 2005 då man ändå chockhöjde hyran har nivåerna varit på tok för höga här med det ena efter det andra.