2 januari 2013

Batteri 4 gånger så dyrt i lokal affär jämfört med nätbutik

Två batterier av modellen CR2032 kostade mig 78 kr i den lokala butiken. Om jag hade beställt från Netonnet hade jag fått betala 19 kr för två st. Den lokala butiken är alltså 4 gånger dyrare. Och när det gäller batteriköp är man ju inte i behov av mysighet eller personlig service.
Behövde två platta batterier av typen CR2032 till vågen. Såg att Netonnet säljer två st för 19 kr, alltså 9,50 kr styck. Frakten är ju gratis med B-post. Ville dock ha batterierna idag och slank in i den lokala butiken, där ingen prislapp fanns vid batterierna. Gick till kassan och fick snällt betala 78 kr för två, dvs 39 kr styck.

9,50 kr styck på nätet och 39 kr styck i lokala affären. Fyra gånger dyrare lokalt. Och så undrar köpmännen varför det går dåligt!

5 kommentarer:

Max Torstensson sa...

Tänk om alla butiker i Mönsterås byggde sin verksamhet med nätbutiker och sen hade sina fysiska butiker som komplement. En föregångsbutik i köpingen är ju verkligen Drömhem. Det ska satsa på en nätbutik men ändå ha den fysiska butiken kvar.
M-åsare se så enkelsprårigt. Följ med på framgångsvågen med nätbutiker för iställer motarbete den.

Jonny sa...

Ja, det finns säkert flera affärer som skulle kuna utveckla den sidan.

Vad sedan gäller batterierna, så är jag förstås inte så naiv att jag förväntar mig exakt samma låga pris. Några kronor dyrare trodde jag nog, men inte 4 x så dyrt. Vad sedan gäller de argument man brukar höra - att man betalar för mysighet och personlig service, så vet jag inte om det stämmer. Storgatan är mysig, men den tillhör ju oss alla och den är gratis. Och affärerna är inte särskilt mysiga, utan små och svettiga. Den personliga servicen innebär oftast bara att jag går ut från butiken och har köpt något betydligt dyrare än jag tänkt mig.

Anonym sa...

Har sett att Mynt och Antikt också har en nätbutik. Kanske enda sättet för handlarna att överleva... Mysig Köping, men trist utbud för barnfamiljer och ungdomar. Jag förstår att de hellre åker till Kalmar��. Tyvärr gör kundunderlaget de höga priserna. Vad behövs för att bryta denna onds cirkel? Centrumutvecklare någon?

Anonym sa...

Du kunde köpt 6 st. likadana batterier på Duab-Huset för 45:-./MVH Johan Petersson

Jonny sa...

Där ser man. Tack! Bra att veta nästa gång det är dags.