17 januari 2013

Grundlurad av Media Markt

Strax före nyår beställde vi en diskmaskin på Media Markt i Kalmar. Vi betalade i förskott och maskinen skulle komma vecka 2. De skulle ringa.

Ingen ringde så jag ringde dem. Då visade det sig att vår modell var utgången. Vi blev istället lovade en nyare och dyrare modell till samma pris som kompensation.

Idag åkte jag in till Kalmar och hämtade maskinen. Väl hemma kontrollerade jag vad den kostade på Media Markts webbsida, och då visade det sig att den kostade 600 kr mindre än den första modellen som var utgången. Vi blev alltså grundlurade av Media Markt. Vi fick betala 3 590 kr för en modell som de säljer för 2 990 kr.

Så nu ger de oss antingen 600 kr i näven eller så utnyttjar vi öppet köp för att sedan köpa en annan maskin i en helt annan affärskedja. Om de vägrar ge oss pengarna så blir det polisanmälan. Skulle de gå oss till mötes så var det hur eller hur sista gången den butiken nyttjades.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju tråkigt.
Men jag tror nog inte det kommer bli några problem att få dina 600:- tillbaka, då Media market kör med prisgaranti.
Har själv nyttjat det och det har aldrig varit några problem.
Så åker du bara in o pratar med dom så ska det nog lösa sig!

Anonym sa...

Tråkigt???? blahblahblahaaa. Det ska säga som det rä - bedrägeri/Ci@

Jonny sa...

1. Media Markt hade en diskmaskin som visningsobjekt som var utgången = oseriöst. 2. De ringde inte och talade om detta för mig, trots att vi betalat dískmaskinen i förskott. 3. Istället tog de hem en ersättningsmaskin som skulle vara modernare och lite dyrare, men vi skulle få den för samma pris. 4. Ersättningsmaskinen visade sig vara 600 kr billigare än den första som vi betalat. Men detta fick vi inte veta, utan fick betala 3 590 kr för en maskin som i själva verket kostade 2990 kr. 5. När jag åkte in till Kalmar fick jag 600 kr tillbaka, men fick ingen ursäkt utan bara dåliga förklaringar.