16 april 2013

Försnack och tips inför omgång 1 av div 4 NÖ

Just som jag...
Just som jag hade tippat Trekanten som seriesegrare och Smedby som avstigningskandidat, så gick Smedby och vann över Trekanten med 2-0 i genrepet inför div 4 nordöstra. Det säger något om hur oviss den här serien är. Och nu är det alltså dags att sätta igång spelet. Månader av förberedelser skall i bästa fall omvandlas till bra spel och poäng.

Premiär
På fredag och lördag spelas den första omgången. Mönsteråsbloggen har presenterat alla lag och tippat serien. Nu är det dags sia om första omgången. Alla som vill får dessutom delta i Mönsteråsbloggens tips som har premiär idag.
Jag tror på en jämn och oberäknelig serie, och första omgången är förstås alltid lite extra oviss och lurig. Lagen är tända, men ändå kan det smyga sig in en viss försiktighet. Återstår att se vilka lag som har bäst premiärnerver och som vågar mest. I jämna matcher kan det vara en viktig faktor.

Två derbyn
Första omgången skulle ha rivstartat med två heta derbyn. Fast tyvärr spelas bara ett till helgen. Hultsfred och Virserum/Järnforsens match är uppskjuten till 13 maj. Jag förmodar att det beror på att gräsplanerna är ospelbara, och att Hultsfreds kommun inte har investerat i en konstgräsplan. Det finns ingen anledning att klandra fotbollsföreningarna, men däremot är det pinsamt för Hultsfreds kommun. Nu får vi alltså vänta några veckor innan vi vet vilket lag som är bäst i kommunen.
Strandaderby
Och så har vi strandaderbyt mellan Mönsterås och Timmernabben. Lagen möttes redan under försäsongen och då vann Nabben med 2-1, trots att Mönsterås ägde spelet större delen av matchen. Även där får vi räkna med en jämn drabbning. Om Mönsterås börjar få utdelning för sitt spel så kan Nabben få en svettig eftermiddag. Jag tror definitivt på de röda Mönsteråspojkarna. Det här blir en match som sent ska glömmas.

Andra matcher
I övrigt tar Fågelfors emot Smedby. Fågelfors får gälla som favoriter, men så igår överraskade Smedby genom att besegra Trekanten, så man vet aldrig. Trekanten får i alla fall gälla som storfavoriter borta mot Överum. Men Trekanten förlorade alltså oväntat igår och resan till Överum är lång, lång, så inget är givet där heller. Lägg därtill att matchen börjar redan klockan 12.00. Känns lurigt när resan lär ta över 2 timmar. Blomstermåla bör besegra Madesjö hemma och markera om man vill höra till toppen. IFK Oskarshamn mot Nickebo är kanske den mest svårtippade matchen. Kommer Oskarshamn att få igång målskyttet så kanske man vinner, för defensiven känns stabil.
Mönsteråsbloggens tipstävling omgång 1

Regler
Alla som vill får delta i tipstävlingen. Skriv in ditt tips som en kommentar till detta inlägg. Skriv ditt namn/alias, samt gärna den förening du håller på. Tippa varje match genom att ange resultat i form av gjorda mål, ex Mönsterås-Timmernabben 2-1. Den som vill får motivera sitt tips, men det är frivilligt. Sista inlämningstid är på fredag kl 18.29.
Efter varje omgång delar jag ut poäng enligt följande system: Vunnen omgång ger 2 poäng. Varje rätt tippad match ger 1 poäng. Varje rätt tippat resultat ger 1 poäng.

Här följer mitt tips
Fredag 19 april

Fågelfors-Smedby 3-0
Jag har tippat att Smedbys unga lag åker ur, men så gick man och vann över Trekanten häromdagen. Nå, mot starka Fågelfors borta ska man normalt sett inte ha något att hämta.
IFK Oskarshamn-Nickebo 2-1
Mycket svårtippad match som kan sluta hur som helst. Hemmaplan avgör.

Lördag 20 april
Överum-Trekanten 1-3
Överum borta en lördag klockan 12 efter att ha rest i över två timmar är aldrig en lätt uppgift. Ändå bör Trekanten vara kvalitativt så pass mycket bättre att man vinner.

Blomstermåla-Madesjö 2-0
Tror Blomstermåla är bättre och får man bara utdelning i sista momentet så vinner man. Men man får inte slarva.
Mönsterås-Timmernabben 2-1
Hett derby direkt. Tror Mönsterås får revansch för försäsongsförlusten och tar tre sköna premiärpoäng.

Måndag 29 april

Hultsfred-VSGF/JAIK 0-0
Kommunderby som jag tror blir en jämn och målsnål tillställning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tippat av: SOCCER4

Fågelfors-Smedby 0-1

IFK Oskarshamn-Nickebo 2-2

Överum-Trekanten 0-4

Blomstermåla-Madesjö 2-1

Mönsterås-Timmernabben 0-1

Hultsfred-VSGF/JAIK 2-0