6 april 2013

GIF förlorade bedrövlig träningsmatchBedrövligt
De två kommande seriekombattanterna Mönsterås och Smedby har spelat träningsmatch. Och skulle lagen fortsätta spela på den nivå man visade idag, så lär det bli bekymmer. Smedby förlorade stora delar av sitt lag när man fick lämna elitfyran och ställde idag ett tillsynes väldigt ungt lag på planen. Mönsterås hade å andra sidan fem tongivande spelare från ordinarie startelvan borta, så man ställde upp med vad jag skulle kalla ett kombinerat A-B-lag. Matchen var för att tala klarspråk bedrövlig och höll inte division 4 klass. När domaren till slut visade barmhärtighet och blåste av matchen hade Smedby vunnit med 2-0.

Inga mål
Matchen började med slarvigt spel från båda lagen och någon riktig karaktär var svår att skönja. Bollar sparkades från ena planhalvan till den andra enligt pingpongmönster. Mönsterås hade lite mer av det spel som ändå fanns, medan Smedby stack upp i snabba omställningar. Efter 25 minuter blev det dock allt mer Mönsterås som skapade några chanser och hörnor. Där borde det nog ha blivit ett mål. Smedby hade vid det laget inte skapat en enda målchans. I halvlekens sista minuter lyckades Smedby i alla fall få till en snabb spelvändning där GIF blev överspelade. Bollen rensades dock bort på mållinjen.
När klockan närmade sig 45 minuter så skapade GIF två ganska bra lägen. Marre kom först fram på kanten, men skottet gick rakt på målvakten. Kort därefter slarvades ett bra läge bort genom ett oprecist inspel.

I pausen
I pausen hörde jag att Smedbys tränare var nöjd med sitt lag och att det var deras bästa halvlek hittills. Obegripligt. Smedby var inte bra. Inte ens om man tar hänsyn till lagets låga medelålder. Jag utgår ifrån att GIF:s tränare inte var nöjd.
Fortsatt slarv
Andra halvlek blev inte bättre. GIF fortsatte med svaga slarvpassningar, framspel i luckor där ingen sprang och ofokuserade inlägg. Det fanns inte heller särskilt mycket energi i spelet. Men så plötsligt fick Mönsterås loss bollen och kom två mot en i fart mot Smedbys straffområde – en superchans som tyvärr inte förvaltades.

Smedby gör mål
Smedby fortsatte att hugga framåt. Och när GIF förlorade boll på egen planhalva så kunde Smedby kontra in ledningsmålet.  Kort därefter uppstod ett konstigt missförstånd i straffområdet som Smedby kunde utnyttja. 2-0 var ett faktum. Sådana misstag har man inte råd med i seriespelet. Sista minuterna så försökte Mönsterås spela sig fram för att reducera, men det ville sig inte alls sista delen.
Sämsta matchen för i år
Mönsterås gjorde sin absolut sämsta match för säsongen. Man var inte i närheten av det fina spel man visat i de tidigare träningsmatcherna. Det visar också hur beroende man är av sina spelare från den ordinarie startelvan. Av de spelare som vanligtvis inte ingår i startelvan vill jag i alla fall lyfta fram en grabb som kallades Rikard och som jag tyckte visade fin känsla för spelet och vågade gå framåt trots sin relativt klena fysik. Förmodar att det är Rikard Nyström som i så fall bara är 14 år. Ge den grabben ett par år så lär det bli riktigt bra. Av de ordinarie spelarna så tycker jag Sebastian Karlsson får godkänt.

GIF har alltså mer att ge och med fler ordinarie spelare på planen så blir det förhoppningsvis bättre. Annars får man det svårt. Men jag har ju sett hur bra man kan spela, så kanske behöver jag inte vara orolig. Om det här var det bästa Smedby hade så får man ett tufft år, även om ungdomarna säkert är talangfulla. Bäst i Smedby var nr 15.

Inga kommentarer: