8 maj 2013

Kämpabragd när GIF tog fjärde raka segern
Dramatisk drabbning
Nykomlingen Mönsterås hade inför kvällens match tre segrar, medan topptippade Nickebo inte hade tagit en enda poäng. Och aftonens mycket dramatiska drabbning, för en drabbning var det, bröt inte mönstret.

Straff
Mönsterås rivstartade och bröt genast in i straffområdet där en Nickebospelare satte ut ett ben och fällde Martin Lindqvist. Straff efter bara en minut. Nickebos målvakt Johan Ewaldh kastade sig åt rätt håll, men Martin Nilsson kunde ge Mönsterås ledningen med en väl placerad straff invid vänstra stolpen.

Nickebos målvakt blev uppenbarligen skadad i samband med straffen och matchen stannade av i fem minuter. Johan Ewaldh försökte återuppta spelet, men fick strax kliva av planen för att bli ersatt av reserven.
En delikatess
Matchen hade knappt startat igen förrän Mönsterås forward Martin Lindqvist vaket noterade att Nickebos målvakt befann sig långt ut och slog ett perfekt lobbskott som seglade över målvakten och i nät. En riktig delikatess. 2-0 till Mönsterås efter 8 minuter.

Nickebo reducerar
Efter denna mardrömsstart för Nickebo började laget ändå rulla boll bra och skapade några halvchanser.  I den 18 minuten fick man så utdelning. Nickebo sågade sig igenom Mönsteråsförsvaret och en omarkerad Niclas Johansson kunde till slut reducera till 1-2.
Båda lagen fortsatte skapa chanser och närmast var Ako Eliassi i hemmalaget som frispelad i straffområdet bara skulle sätta foten till bollen, men i sista tiondelssekund kom en Nickebotå emellan.

Gult och rött
Matchen blev allt mer irriterad och det smällde rejält i närkamperna. De gula korten haglade tätt. I den 45:e minuten fick Mönsterås Johan Lagström sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Inte mycket att dividera om. Lagström är en tuff mittfältare och då blir det så ibland.
Nickebo pressar
Ibland märks det knappast att ett lag spelar med en man mindre, men eftersom Nickebo både är bollsäkra och fysiskt starka, så fick man en stor fördel. Andra halvleks första del innebar en konstant press från Nickebo som parkerade på Mönsterås planhalva. Men man fick inte till det i det sista momentet, samtidigt som Mönsterås försvarade sig resolut. Nickebo skapade en handfull hörnor som blev resultatlösa.

Tio minuter Mönsterås
Mönsterås redde ut anstormningen och med tjugo minuter kvar av matchen tog hemmalaget tag i spelet och kom i några bra anfall. Mönsterås hade nog velat ha ytterligare en straff när Denis Halilkanovic nästan fri föll i straffområdet.
Sista anstormningen
Matchens sista tio minuter satsade Nickebo allt man hade framåt och skapade ett par riktigt bra möjligheter. Men Mönsteråsspelarna kastade sig åt alla håll och blockerade skott. Vid ett tillfälle räddade man på mållinjen.  Efter stor dramatik kunde Mönsterås freda sitt mål och ta sin fjärde raka seger. Nickebo får vänta ett tag till på sina första poäng.

Kämpabragd
Nickebo var definitivt det bästa laget hittills som Mönsterås har mött i år. De är tunga och rullar boll bra. Mönsterås blixtrade till ibland, men fick inte igång det där sprudlande anfallsspelet mer än periodvis. Nej, ikväll visade laget en annan sida som är lika värdefull. För det här var en kämpabragd. Att med tio man lyckas stå emot ett duktigt Nickebo hela andra halvlek var en bedrift. GIF:s spelare offrade sig i ordets rätta bemärkelse. En kastade sig hit och en dit. Man tog närkamperna mot spelare som var nästan dubbelt så stora, man täckte boll utan att tänka på var bollen kunde träffa eller hur ont det gjorde. Man fick mycket stryk. Ingen hade väl kunnat protestera om Nickebo fått med sig en poäng, men det var vackert att se en kämpainsats som lönade sig. GIF har inte alltid varit bra på att hålla ledningar. Ikväll visade man att man duger till det också.
Kul att se Idris tillbaka på planen. Klart godkänd insats med tanke på att han inte spelat på länge och idag även fick ta stort defensivt ansvar.
 
 

7 kommentarer:

Martin Lindquist sa...

Vill du ha namn på "motståndaren" som nickebospelaren sparkade ner i straff området så va det Martin Lindqvist

#23 sa...

Hahaha vem kunde missa det:)

Jonny sa...

Tack, Martin! Skriver in det. Ursäkta att jag missade. Hade tyvärr migrän hela matchen och då hamnar det mesta i ett diffust dis.

#23: Jag missade nog det mesta igår. Tur att jag inte var domare.

Anonym sa...

Eftersom du hade migrän Jonny så gjorde du också en "kämpabragd".

Jonny sa...

Tack! Jag missar en hel del även när jag inte har migrän, men igår var det den huvudsakliga förklaringen. Men det är också svårare att få överblick utmed konsgräsplanen. Lättare när man sitter en bit upp på läktaren. Dessutom har jag ingen bakgrund inom fotbollen, så jag ser det andra inte ser, och är blind för det som det vana kunniga ögat ser.

Anonym sa...

Lagström är ingen tuffing däremot så är gan väldigt klumpig i sitt spel. Han drar på sig kort helt i onödan och sätter därmed övriga laget ofta i svåra situationer.

Jonny sa...

Det tycker jag var lite väl tuff kritik. Lagström är en stark slitvarg, som förvisso drar på sig ett och annat gult kort för mycket, men som har stora kvaliteter. Har gjort en mycket bra säsong hittills.