11 maj 2013

Summering av omgång 4 av div 4 NÖ

Fjärde omgången
Det har blivit dags att sammanfatta den fjärde omgången, och eftersom solen visar sig idag så ska jag fatta mig kort. Resultaten stämmer väl med det jag skrev för ett tag sedan – i den här serien kan alla lag slå varandra.

Nu har vi också nått dithän att lagen måste börja räkna gula kort och se till att spelarna inte reser bort på allt mellan himmel och jord när viktiga matcher väntar. Försommaren är i det avseendet förrädisk.
Omgångens matcher
Mönsterås tog emot Nickebo hemma och lyckades vinna med 2-1. Men Nickebo var det bästa laget jag sett hittills i fyran och jag kan inte förstå att laget har 0 poäng. Tror det vänder för Nickebo. Mönsterås visade god inställning och kampanda och det är bara att fortsätta och försöka vinna varje match så länge det går.

Fågelfors fortsätter att ha det jobbigt och förlorade mot Trekanten med 3-5, trots att man ledde med 3-2. Trekanten smyger med strax bakom toppen i tabellen och blir kanske att räkna med trots allt.
Madesjö vann mot Överum med 3-0 och tog sin första seger. Överum saknade sin målskytt Jimmy Gullquist, och det här visade kanske hur beroende man är av honom för att få spets framåt. Med två raka förluster är nu Överum tillbaka på jorden. Madesjö verkar ha hittat sin spelstil nu med en stabil defensiv.

Timmernabben slog tillbaka Hultsfred med 3-1 i en ganska jämn och slarvig match. Det blev många felpass och långbollar, där Nabben var effektivast. Nabben tog sin andra raka seger och ligger nu i mitten, medan Hultsfred har tre raka förluster.
Toppmötet IFK Oskarshamn-Blomstermåla slutade med seger för BIK med 3-2. Lite överraskande för mig i alla fall. Men bra för serien. Jag var lite orolig att Oskarshamn skulle rusa iväg redan i början.

Smedby tog sin första seger borta mot Virserum/Järnforsen med 2-1. Även där är jag lite förvånad då VSGF/JAIK verkade ha en bra svit på gång, medan Smedby har haft svårt att få till det framåt.
Hur som helst är det roligt med en serie med överraskningar.

Målsnitt och skytteligan
Det blev många mål den här omgången – 4,3 mål i snitt (2, 8 i omg 3 och 3,3 i omg 2).
Skytteligan toppas av Amar Zubcevic som gjorde Oskarshamns båda mål mot Blomstermåla. Totalt har han nu gjort 8 mål av Oskarshamns 13 mål på 4 matcher. Tvåa ligger Martin Lindqvist, Mönsterås med 5 mål. Delad trea med 4 mål är Jimmy Gullquist, Gamleby och Kim Borgebäck, Blomstermåla.

Tipset
Det var många som hade det tufft i den här omgången. Överlägsen vinnare blev Dakiller som satte 4 rätt och 1 resultaträtt. Han avancerar därmed till andra plats och skuggar nu Mönsteråsbloggarn i toppen. Tvåa kom denna gång Christer J som hade 3 rätt och 1 resultaträtt. Bra det också. Därefter följer Mönsteråsbloggarn på 2 rätt, Magnus J, 1 rätt och R, 1 rätt.

Inga kommentarer: