18 maj 2013

Summering av omgång 5 av div 4 NÖ

Femte omgången
Den femte omgången ska kort sammanfattas. Det blev segrar för alla tre topplagen som därmed stärker sina positioner. Och så tog Nickebo sin första seger.

Mönsterås tog sin femte raka seger borta mot Hultsfred med 3-0. Mönsterås var det bättre laget och vann rättvist sin första match på naturgräs för i år.
Blomstermåla vann överlägset med 4-0 mot Trekanten. Jag har sällan sett en sådan utspelning på den här nivån som det blev i andra halvlek. Tillsammans med någon halvlek från Mönsterås var det det bästa jag sett i år i den här divisionen.

Fågelfors och Timmernabben delade på poängen och spelade 2-2 i mittenmötet.

Oskarshamn vann som väntat borta mot Smedby med 4-0.
Nickebo tog som jag gissade sin första seger hemma mot Överum med 3-1. För Överum innebar det tredje förlusten i rad efter de två inledande segrarna.

VSGF/JAIK förlorade överraskande stort mot Madesjö med 0-5. Madesjö som hade så svårt att få in bollen i början av säsongen synes ha vaknat.
Målsnitt och skytteligan
Målsnittet blev fina 4,0 (4,3 i omg 4, 2,8 i omg 3 och 3,3 i omg 2).

Skytteligan toppas av Amar Zubcevic, IFK Oskarshamn, på 9 mål. Han har gjort mål i alla matcher. På andra plats hittar vi Martin Lindqvist, Mönsterås, på 5 mål. 5 mål har även Kim Borgebäck, Blomstermåla, gjort, därav 3 straffmål.
Tabellen. Klicka för större format.

Tipset
Det här blev en jämn omgång där Christer J tog sin första seger. Han fick imponerande fem rätt och två resultaträtt. Otroligt bra. På delad andra plats kom Magnus J och Mönsteråsbloggarn som hade 4 rätt och 1 resultaträtt. Dakiller hade 4 rätt. R fick denna gång nöja sig med 2 rätt.
Ställning i tipset. Klicka för större format.