2 maj 2013

Urladdning i första halvlek gav GIF segern i nykomlingsmötet

Mönsterås vann nykomlingsmötet mot Överum med 4-2.
Nykomlingsmöte
Före säsongen började hade nog många gissat att kvällens match mellan Mönsterås och Överum skulle bli ett bottenmöte. Men det var två obesegrade nykomlingar som ställdes emot varandra i ett vackert vårskrudat Mönsterås. Och lagen bjöd publiken på en spännande match med trevlig fotboll. När domaren lät slutsignalen ljuda hade Mönsterås inkasserat tre nya poäng efter en riktig urladdning i första halvlek. Och Martin Lindqvist hade gjort hat trick.
Överum börjar bra
Det var annars bortalaget Överum som började piggast. Laget rullade boll bra och stressade Mönsterås, men utan att skapa de där riktigt farliga chanserna.

Mönsterås ökar tempot och tar ledningen
Men efter tio minuter började Mönsterås komma igång och höjde tempot. Det började med att Denis Halilkanovic kom i en snabb rusch på vänsterkanten. Efter att ha tagit sig förbi en back, slog han ett inlägg utmed marken mot straffområdet där den hypersnabbe forwarden Martin Lindqvist dök upp och stötte in 1-0 till Mönsterås i den tolfte minuten.
Utökad ledning
Överum hade nu svårt att hänga med. I den 21:e minuten utökade Mönsterås till 2-0. Målet behöver inte beskrivas närmare eftersom det var en repris på det första. Halilkanovic in till Lindqvist och så mål.

Äkta hat trick
Fem minuter senare var det dags igen. Martin Lindqvist lyckades vinna boll utanför straffområdet varpå han slet sig loss och fri med målvakten satte 3-0. Ett äkta hat trick på 27 minuter.

4-0
Mönsterås spelade nu ut och hade rena lekstugan. Det var ett sant nöje att se laget. Två ribbskott hann man med innan det var dags för Sebastian Karlsson att göra 4-0 efter fint inspel från kvällens lirare Lindqvist.
Överum reducerar
Efter denna urladdning från hemmalaget så undrade nog många hur andra halvlek skulle te sig. Överum måtte ha snackat ihop sig i pausen för laget kom ut med en helt annan attityd och satsade allt framåt. Och när man i den 52: e minuten lyckades reducera till 1-4, efter att Mönsterås inte fått iväg bollen från straffområdet, så fick laget ny energi.

Överum fortsatte gå framåt och tjugo minuter in på halvleken så reducerade man till 2-4 efter att bollen kommit loss i straffområdet efter en hörna.
Nerv
Plötsligt fick matchen nerv. Mönsterås tack upp i farliga omställningar och hade bland annat en boll i stolpen, men Överum hade fått vittring på en mirakelvändning och visade god lagmoral. Matchens sista 25 minuter blev mycket dramatiska med flera chanser och frilägen åt båda håll. Men Mönsterås tog sig samman och kunde hålla undan.

Imponerande första halvlek
Mönsterås urladdning i första halvlek var imponerande. Det kunde lika väl ha stått 6-0 eller 7-0. Vilken energi! Vilken snabbhet! Vilken stabilitet! Alla lagdelar var på topp och jag skulle en kväll som denna vilja nämna hela laget vid namn, men det är klart att Martin Lindqvist var outstanding med tre mål och en framspelning.
I andra halvlek skulle ledningen förvaltas och då blev det genast lite nervösare, även om man skapade chanser då också. Men man redde ut det hela, fast Överum ska ha en eloge som aldrig gav upp.

Mönsterås har i och med segern maximala nio poäng efter tre omgångar och toppar en haltande tabell.
Kul att se att Idris Eliassi kom in i andra halvlek och visade att han är på gång.

Andra resultat i kväll
Smedby-Madesjö 0-0
Blomstermåla-VSGF 2-3

Martin Lindqvist gjorde hat trick på 27 minuter och assisterade till fjärde målet.