21 september 2013

Propagandafotboll när GIF hakade på i kampen om kvalplatsen


 

Mönsterås tog idag emot Virserum/Järnforsen som kämpar för att hålla sig kvar i fyran. Och då brukar tabellpositionerna spela mindre roll. Men när domaren blåste av hade hemmalaget vunnit med 6-0 efter stundtals rena propagandafotbollen.

Tidigt ledningsmål
Mönsterås startade i ett högt tempo och började direkt surra som ilskna bin runt motståndarnas straffområde. Hemmalaget kom i våg efter våg, men den där riktigt heta chansen uteblev. Men i den 12:e minuten snappade Idris Eliassi upp bollen efter fint samspel och kunde med målvakten överspelad skjuta in bollen från snäv vinkel.

Idris igen
Efter 25 minuter hade ytterbacken Martin Johansson tagit sig fram på högerkanten där han fick till ett perfekt inlägg som Idris mötte med pannan. Otroligt läckert och 2-0.

VSGF/JAIK kämpade och slet, men hade svårt att komma till farliga avslut. Men i den 35:e minuten fick en spelare chansen nästan helt fri i straffområdet, men han var lite i obalans och sköt högt över. Mönsterås fortsatte att spela offensivt och skapade ytterligare några bra chanser – Ako sköt bland annat i stolpen – men 2-0 var halvtidsresultatet.

Inkastmålet
I början av andra halvlek försökte VSGF/JAIK få igång en offensiv, vilket betydde att GIF fick ganska stora ytor i spelvändningarna. I den 54:e minuten tog bortalagets målvakt en lång utrusning mot långsidan och lyckades peta ut bollen till inkast innan Idris hann fram. Idris kastade snabbt bollen in till Martin Lindqvist i straffområdet som kunde göra 3-0 i öppet mål. Varför bortamålvakten inte sprang tillbaka så snabbt han kunde vet jag inte. VSGF/JAIK protesterade, men varken domaren eller linjedomaren hade något att invända mot målet. Förmodar att man får göra sitt inkast så snabbt man vill.

Straff
Därmed kändes det som om luften gick ur bortalaget, även om de kämpade på hela matchen. Mönsterås spelade ut och bjöd på fin underhållning. Fem minuter senare blev Denis nedriven i straffområdet efter en vunnen närkamp med målvakten. Straffen sattes säkert av Idris. 4-0.

Femman och sexan
Några minuter senare hann Martin Lindqvist först och lobbade över målvakten. Sedan dök Idris upp och gjorde 5-0 i öppet mål. Hans fjärde mål för dagen. Med kvarten kvar fick vi se ännu ett vackert anfall där Sebastian gick framåt med boll, passade till Ako Eliassi som sedan slog ett smörpass in i straffområdet till Martin Lindqvist som distinkt sköt 6-0. Så snyggt det kan bli.

Sista kvarten fick ett par av föreningens yngre talanger komma in och det var inte långt ifrån att de också hade fått näta, men segern stannade vid 6-0.

Idag var det en fröjd att se GIF. Högt tempo. Fina kombinationer. Skarvar. Klackar. Smörpass. Lekfullt. Schyssta närkamper. Fokus i försvarsspelet. Kul att se laget spela ut så här mot taggat motiverat motstånd, som ändå inte hängde med idag.

Dagens startelva: Mathias Stenfelt, Martin Johansson, Martin Nilsson, Johan Nyström, Manfred Löfström, Erik Olsson, Johan Lagström, Sebastian Karlsson, Martin Lindqvist, Ako Eliassi, Idris Eliassi.

Andra med speltid: Denis Halilkanovic, Sabbah Mustafai, David Olsson, Rikard Ulvenhag Nyström, Gustav Forsberg.

I och med att Timmernabben spelade 1-1 mot IFK Oskarshamn så ligger nu GIF bara 4 poäng efter IFKO och kvalplatsen. Om GIF vinner mot IFKO i nästa omgång, så är det upplagt för stor dramatik i sista omgången då IFKO har en mycket svår bortamatch i Överum.

Idag blev även Blomstermåla klara seriesegrare. Mönsteråsbloggen gratulerar!Inga kommentarer: