4 februari 2014

Ännu en dag...och så nationaldagen...

Vaknade som vanligt 6.21 efter en något orolig natt med en hemsk mardröm. GIF skulle spela sin först match i Elitfyran. Vid avspark så passade Linkan direkt ner till målvakten som stod och fumlade med sin vätskeflaska. Linkan hade dessutom råkat få lite skruv på bakåtpassningen så att bollen slank in just vid målvaktens högra stolpe. 0-1 efter 5 sekunder.

Nå, det var bara att ta sig upp och skaka av sig drömmen. Alla morgonprocedurer gick över förväntan, så jag kom till jobbet redan 7.20 och noterade med glädje att det numera är ljust när jag anländer.
Det är äntligen ljust när jag kommer till jobbet.
 
Satte genast igång kaffebryggaren. Under tiden som den jobbade gick jag upp och startade datorn. När datorn hade jobbat färdigt var kaffebryggaren färdig och dagens första kopp avnjöts till dagens första arbetsinsats.
Började med att skriva på en artikel för hembygdsföreningens räkning. Fortsatte med att skriva in information om bilder från arkivet. Framåt nio intogs förmiddagskaffe med en fd arbetskamrat som kom och hälsade på. Trevligt! Lite senare fick jag besök av Niklas Thegerström som varit vänlig att ta med gamla handlingar och bilder från Mönsterås som jag fick förmånen att scanna för föreningens räkning – bland annat unik information om det Thegerströmska huset.

Ett fantastiskt vykort som jag fick scanna av Thegerström. Storgatans norra del ungefär där rondellen slutar idag. Backen måste ha blivit nedschaktad. Annars finns ju huset till vänster kvar. De andra på vänster sida är rivna eller flyttade, utom det Rosénska längst bort. På höger sida är det väl först Solstads hus, sedan det som hade apotek när jag var barn.

Jobbade sedan på fram till lunch som idag intogs nere i köket. Någon slags kycklinggryta var det nog.

Eftermiddagen ägnades åt den där artikeln som snart ska vara färdig. Tjugo i tre ringde telefonen. Det var min mor. Barnet hade gått till henne istället för att gå till fritids. Eh…hur hängde det ihop? Jo, barnet hade blivit så arg och ledsen på en lärare som stressat henne så att hon inte ens fick gå och kissa när hon behövde, utan istället tjatat att hon skulle göra det och det och skynda sig, varför barnet stuckit ifrån skolan hem till farmor istället. Så det var bara att ringa till Fritids och förklara läget. Barnet fick mitt fulla stöd för protesten. Det är överlag för mycket stress i skolan som inte visar tillräckligt med hänsyn till elever som föredrar att jobba långsamt. Nå, vi börjar få rutin. Vi har vetenskapen på vår sida. Allt mer uppmärksammas de introverta styrkorna som exempelvis att jobba långsamt och noggrant istället för snabbt och hafsigt.
Så idag fick jag hämta barnet hos farmor. Sedan åkte vi och handlade lite innan det var dags för kvällsaktiviteterna. En hel del av kvällen har gått till läxor, även om vi hann äta. Nu ska jag snart fortsätta redigera memoarerna innan det är dags att försöka få några timmars sömn. Jag sover omkring sex timmar per natt just nu. Somliga tycker det är för lite, men jag har mycket att göra som jag inte kan göra i sömnen. Allt har sin tid.

Som det där med kläder. Jag har ju aldrig brytt mig om att tänka igenom vad jag tar på mig, men man kanske borde skaffa sig en stil som går ihop med personligheten. Gillar egentligen bara rött och svart. Så helsvart med vinröd fluga låter som något i min smak.
Apropå kläder….finns det någon som kan tipsa om en sån där kroppsstrumpa som gör att man ser naken ut men inte är det? I ett svagt ögonblick lovade jag nämligen att bada naken i hamnbassängen den 6 juni om GIF lyckas med en skrällvärvning. Och nu med nyförvärvet Mattias Rehn så kommer jag inte undan. Så om inte annat så ses vi kanske i hamnbassängen på nationaldagen.

Inga kommentarer: