5 april 2014

GIF visade fin bredd när Läckeby besegrades med 4-0

Mönsterås vann dagens träningsmatch över Läckeby (div 5) med 4-0 efter en bra första halvtimme. Sedan gick man ner till motståndarnas tempo och matchen förlorade i kvalitet, även om många enskilda spelares insatser gladde mig.

Matchen hade bara pågått 5 minuter när Martin Lindqvist nickade in ledningsmålet efter ett fint förarbete och inlägg av Sabbah Mustafai på högerkanten. Hemmalaget fortsatte i ett högt tempo och kom fram i våg efter våg. Efter en kvart utökade Oskar Olsson till 2-0 efter en klassisk men påpasslig tåfjutt som överlistade Läckebys målvakt som var i obalans. Efter en halvtimme kom trean genom Johan Törnström i sviterna efter en bra slagen hörna av Sebastian Karlsson. Mönsterås hade ytterligare något bra tillfälle att utöka ledningen, men sista kvarten bedarrade tempot och dominansen avtog något.
Andra halvlek började med att Läckeby fick en riktigt bra chans, men Mathias Stenfelt gjorde en utmärkt räddning på en fin nick.

Resten av halvleken bjöd inte på någon underhållande eller fokuserad fotboll, men den hårda vinden gjorde det nästan omöjligt att slå passningar med precision. Spelarna skyllde inte på vinden, men jag såg ju hur den förstörde mycket. En dag som denna räcker det inte med att vara fotbollsspelare, men måste också vara matematiker på nobelnivå för att kunna kompensera för vinden i en passning.
Mönsterås skapade i alla fall några chanser som resulterade i ett mål till när Sebastian Karlsson avslutade en snabb omställning genom att fint placera in 4-0. Med högre tempo och bättre fokus borde GIF ha gjort ytterligare några mål.

GIF lät idag flera spelare lira och visade vilken fin bredd man har när exempelvis varken Rehn, Idris eller Ako var med. Kul att se spelare som Erik Olsson (vilken kvalitetsspelare), Milad Eliassi, Rikard Nyström Ulvenhag och Sabbah Mustafai som jag inte sett så mycket tidigare i år. Även den rutinerade måltjuven Daniel Skaret gjorde ett inhopp i andra halvlek. Och nu är det ju dessutom klart att Johan Törnström (fd OAIK) förstärker backlinjen. En kanonvärvning.
Självklart ska man göra allt man kan även i träningsmatcher, men jag har otåligt börjat vänta på seriepremiären.