29 april 2014

Stark spurt räckte inte

GIF:s damer inledde idag sitt seriespel i div 2 sydöstra mot Madesjö IF B borta på Madesjövallen. Madesjö nämns av många som en av favoriterna till seriesegern och fick gälla även som favoriter mot nykomlingarna Mönsterås.

Mönsterås var dock det bästa laget första halvtimmen och visade prov på en härlig energi. Laget skapade några halvchanser, men ingen riktigt het målchans. Istället kunde Madesjö ta ledningen med 1-0 efter en kvart då GIF inte lyckats få bort bollen i sviterna efter en frispark från halva plan. Ett riktigt skitmål och ganska ologiskt just då.
Sista kvarten av halvleken bytte matchen karaktär helt. Det var som om luften gått ur GIF och istället tog Madesjö över. Mitt i pressen kunde hemmalaget utöka ledningen till 2-0 i minut 36 vilket också blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek blev något frustrerande även om GIF verkade ha gjort offensiva justeringar i uppställningen och verkligen försökte. GIF rev och slet, men fick sällan till något ordnat spel och kom till få farliga avslut. Bortalaget hade inte många skott överhuvudtaget. Madesjö hade ett bättre passningsspel och kunde i den 76:e minuten göra 3-0 på ett högt långskott.
Därmed kändes matchen avgjord, men Mönsteråsdamerna gav inte upp utan fortsatte mata bollar framåt. Och den sista kvarten tog man över spelet igen. Plötsligt slet sig Johanna Lewandowski loss på högerkanten och fick på ett lobbskott från ganska dålig vinkel som letade sig in. 1-3 och tio minuter kvar. Bara minuten senare var det nära att GIF hade nätat igen. GIF fortsatte satsa allt framåt och med en minut kvar av matchen sköt Linda Almvqvist in reduceringen 2-3 och skapade nerv på riktigt.

GIF lyckades faktiskt få in bollen i straffområdet en gång till och bollen låg nästan fri, men Madesjö lyckades rensa och hålla undan.
Förlusten är inte mycket att dividera om, men synd att GIF inte fick utdelning första halvtimmen när man ägde det mesta av spelet. De mål man släpper in kändes lite onödiga, men man får väl jobba på att inte hamna i de där svackorna där man släpper fram motståndarna i våg på våg. Men jag tycker ändå man stod upp bra mot Madesjö, särskilt första 30 och sista 15. Kan man ta med sig den energin man där visade och skjuta lite fler skott också, så tror jag inte den första segern dröjer särskilt länge. Förluster är alltid trista, men laget visade bra moral och det var ingen förlust att skämmas för.

Roligt att se nyförvärvet Johanna Linnea Lönnbom som övertygade med snabbhet och styrka på mitten.
Återkommer eventuellt med någon bild. Tror de blev för mörka.