23 juni 2014

Bokutgivningen så här långt - läsarrespons

Det har blivit dags att sammanfatta bokutgivningen så här långt och jag får väl tillstå att jag just nu är något så sällsynt som lycklig och inte minst tacksam över mottagandet.

Upplagan är på totalt 200 ex och jag tog hem 150 böcker som sålde slut på 11 dagar. Det var över all förväntan. Så nu har jag beställt hem 32 böcker till, varav alla redan är bokade. Utöver detta har förlaget sålt 9 böcker via sin Internetbokhandel, och de har nu 9 böcker kvar. Totalt sett har alltså 191 böcker av 200 gått åt just nu.

Det har varit oerhört givande att möta så många läsare, och det som förvånat mig mest är den respons jag fått av dem som läst boken. Jag hade nog förväntat mig en hel del kritik, men hittills har jag (ta i trä) endast fått positiva omdömen. Och det är många som uttalat sig. Ett par för mig helt okända människor har till och med ringt hem till mig och diskuterat boken. Känns fantastiskt! Tänker inte återge allt som människor har tyckt, men nedan några av omdömena hittills:


"Vill bara tacka för en fantastisk bok. Mycket välskrivet och en stark berättelse som berör på djupet."

"Vi har sträckläst boken! Jättebra!"

 "Ditt skrivande har berikat mig."

 "Sträckläste också boken. Den är underbar!!!"

 "En härlig läsupplevelse."

 "Jag kan varmt rekommendera denna bok."

 "…Alla detaljer! Dessutom välskriven bok, som du har all heder av! Förstår att delar av den smärtat att skriva, men att frisera eller hoppa över hade varit svårt. För då hade det inte blivit dina memoarer, utan något annat."

 "..mycket läsvärd, jag kan t.om. känna igen dofter från denna tid."

 "Intressant, modigt och fängslande; nutidshistoria utifrån ett helikopterperspektiv med reflekterande glasögon... Känner igen "jobbpolitiken" i kommunen och demokratisynen. Ska också notera "råd för arbetslösa/ arbetssökande" särskilt. Trösterikt och klokt....och ömsinta personporträtt."


"Måste bara rekommendera alla till att läsa boken Mönsterås barn…Jag tycker att boken är jätte bra och har svårt att lägga ifrån mig den. Själv känner jag inte författaren, jag har aldrig träffat honom heller men det gör ingenting. Boken är lika intressant iaf. Han skriver på ett intressant och roligt sätt som gör att man bara vill läsa mer. Man får en bild på hur Mönsterås sett ut innan och hur utvecklingen tagit sin form i köpingen. Man får en uppfattning hur det var att växa upp i det gamla samhället."

Sådana kommentarer värmer förstås!

Inga kommentarer: