17 augusti 2014

Svårt att veta vad partierna vill i Mönsterås - inaktuella hemsidor - bara ett parti får godkänt

1982 var det riktig debatt i Parkskolan i Mönsterås. Här ser vi Centerpartiets representanter. Nu för tiden är det inga debatter alls i Mönsterås. En av demokratins främsta kännetecken lyser med sin frånvaro. Partiernas hemsidor är också inaktuella, med ett undantag.

Den som vill sätta sig in i vad partierna står för i Mönsterås har det inte lätt. En månad kvar till valet (2 veckor till förtidsröstningen). Ingen debatt och partiernas hemsidor saknar aktuell information.


Går man till Socialdemokraternas Mönsteråssida så hittar vi ingenting som påminner om att det är val om en månad. En bild från första maj och valprogrammet för förra mandatperioden är det vi möter. Man länkar även till sin Facebooksida, som inte fungerar.

Centerpartiet har lite mer information, men även här har man handlingsprogrammet för 2011-2014 utlagt. Här kan vi bl.a läsa: "Inom kulturområdet blir den stora satsningen det nya huvudbiblioteket som påbörjas nästa år". Jo, jo, Biblioteket stod ju färdigt för ett par år sedan. Inaktuellt således. Nu vill ju väljarna veta vad som är tänkt för åren 2014-2018. Arrogant att inte ange det.

Miljöpartiet har på sin hemsida lagt ut en valfolder där det klart och tydligt framgår vad man vill göra i Mönsterås kommun. Föredömligt.

Moderaterna i Mönsterås verkar ha uppdaterat sin hemsida i december 2013.

Folkpartiet anger 3 saker de vill lokalt, men om det var inför valet 2010 eller gäller 2014 framgår inte.

Klickar man på Kristdemokraternas Mönsteråssida om politik så får man upp en blank helvit sida. De vill alltså ingenting. (uppdatering 19/8: KD har nu fixat till sin sida efter att de läst min artikel).

Vänsterpartiet har inte uppdaterat sin sida sedan juli 2010 och den lokala politiksidan är blank.

Sverigedemokraterna har ingen information om vad man vill i Mönsterås.

Resultatet är högst anmärkningsvärt, men kanske inte förvånande i en kommun där samma parti styrt i snart 30 år. En månad före valet är det alltså bara ett parti, Miljöpartiet, som informerar om vad man vill göra i Mönsterås 2014-2018. Folkpartiets information tror jag gäller för 2010-2014 då en av punkterna redan är genomförd.

Inga kommentarer: