8 april 2020

Äntligen har jag blivit normen

För många innebär den härjande farsoten stora omställningar. Man kanske tvingas sitta hemma och isolera sig på ett sätt som man inte alls är van vid. För egen del har jag inga problem med det. För första gången i mitt liv är det jag som asocial och introvert som är normen. Jag har alltid något att pyssla med - skriva, spela in föredrag och läsa. De enda gångerna jag lämnar huset är när jag en gång i veckan handlar åt min gamla mor och när jag tar min dagliga promenad.

Budskapet från FHM skiftar från dag till dag, så man får hitta en egen strategi som fungerar. En strategi som är betydligt strängare än den som FHM har. Jag har slutat se den dagliga presskonferensen. De vränger orden så att de ska kunna hålla fast vid sin strategi med jämförelsevis liberala åtgärder. Problemet är att allt för många inte följer rekommendationer. Ett öppet samhälle gör att smittan letar sig in överallt. Tyvärr. Det finns också en livsfarlig ödestro som går ut på att alla måste få smittan förr eller senare. Så är det givetvis inte. Jag är själv, med min diabetes, i en riskgrupp och min enda strategi är att klara mig till vaccinet kommer och sedan vaccinera mig varje år som man gör med influensan.

Såg att Boris av Storbritannien blivit svårt sjuk. En del jämför honom med Trump. Det är djupt orättvist. Boris är en mycket bildad premiärminister. Det får man ge honom oavsett vad man tycker om hans politik.

Någon tyckte jag skulle börja ta betalt för de digitala föredrag jag lägger ut. Jag förstår tanken - vi som jobbar med kultur ska självklart under normala omständigheter ta betalt för det vi gör - men nix. Inte just nu. Och någon swishtiggare tänker jag inte bli.


2 kommentarer:

Bert sa...

Det verkar inte vara speciellt många av mås-borna som håller sig inomhus, inte ens de riktigt gamla. Var i går och idag ute och handlade på ICA, Apoteket och Elman, detta iförd hemmagjort munskydd, reaktionerna på det tilltaget var blandade. Somliga log eller hånflinade medan andra såg förskräckta ut och tog rejält stora omvägar, andra vände direkt på klacken - en märklig reaktion, men inte helt oväntad!

Då de flesta inte vet om de är smittade av CONVID-19 eller inte och det faktum att man även smittar om man inte har någon uppvisad symtom, alltså man känner sig helt frisk men bär ovetandes på viruset ifråga. Med den vetskapen borde folk vara mer försiktiga och skydda sig själv och andra.
Men nej, folket vill helt enkelt inte acceptera att en viruspandemi skulle kunna drabba Sverige. Ja det är inte så underligt kanske då smittskyddschefen A Tegnell inledningsvis hävdade att det var osannolikt att CONVID-19 skulle kunna spridas utanför Kina - men auktoritetstroende sosse-center-svenskar vill ogärna ifrågasätta politiserade myndighetspersoner och myndigheten ifråga.

Kom i diskussion med några personer ang munskyddets skyddande effekt. De har tydligen inte förstått, att om alla bar munskydd vid besök i exv butiker(inkl butikens anställda) så skulle nästan all sk "Droppsmitta" vara eliminerad.

Munskydd och medhavd handsprit som används flitigt skulle troligtvis kraftigt bromsa upp smittspridningen vid exv butiksbesök och andra liknande samlingsplatser. Dock verkar det som att de flesta medborgarna villigt följer den sk Folk(o)hälsomyndighetens pandemiplan, den att så många som möjligt ska bli smittade så att "Flockimmunitet uppnås.

I Kina har man redan gjort studier på personer som varit smittade med Convid-19 och därefter tillfrisknat, man fann att "en av tre" inte blev immun mot nämnda virus - alltså kan inte sk Flockimmunitet uppnås.



Jonny sa...

Ja, den här gången är vi helt överens.