11 juni 2021

Lite på tvären...

Som spädbarn skrek jag ibland på nätterna, vilket föranledde granntanten på övervåningen att slå med käppen i golvet. Precis som om mina föräldrar som i ett trollslag skulle kunna få mig tyst. Mamma har aldrig varit rädd att säga ifrån, men här gjorde hon av någon anledning inte det. Men kan man inte tåla att spädbarn skriker ska man nog inte bo i lägenhet.

Annars var det betydligt mer liv och rörelse i kvarteren när jag växte upp. Det var ungar som skrek, makar som bråkade, alkisar som förde liv, dunkande musik, fotboll på bostadsbolagets gräsmattor, spring i källare och på vindar. Man var inte så noga med fasaderna på den tiden. Inget behövde vara perfekt. Det fanns mer utrymme för att vara människa.

Idag råder det ofta en kuslig tystnad. Människor är livrädda för att något ska sippra ut från deras hemliga värld. Människor kan ju gudbevars slå i tak och väggar, klaga och skvallra. Bilden av den perfekta familjen riskerar att krackelera.

För egen del kommer jag inte att anpassa mig till de nya idealen. Tillvaron består även av konflikter, irritationer, utbrott och må- dåligheter. Sådant är livet. Bara att gilla läget. Inte nog med det. Detta är det "NORMALA". Tystnad är för mig ett obehagligt tecken på för långt driven disciplin, rädsla för straff och skam.

Sommaren har visst kommit. Jo, det märks. Man svettas så fort man byter position i fåtöljen. Med undantag av midsommar så föredrar jag hösten. Ingen press på att vara utomhus, inga höga hysteriska förväntningar, ingen extremvärme. Istället uppfriskande regn, livgivande stormar och färgexplosioner.

Det där med att koppla in en andra teve i lägenheten var visst inte riktigt min grej trots ett fint instruktionsmejl från Bostadsbolaget. Man behöver tydligen en switch, tror jag det hette, där man ska koppla in husets centrala tevesladd. Därifrån ska man koppla två nya sladdar in i de två kontakter som motsvarar de rum man ska ha teve i. Jaha. Någon sådan switch fanns inte, vare sig vid lägenhetens uttagsstation eller i Telias tvboxkartong. Hoppet står nu till Elcenter, så att jag slipper åka till Kalmar. Om jag nu får tag på en switch så återstår att få igång allt. Sådant brukar inte lyckas direkt. Kommer till 95% säkerhet sluta med att jag får köpa in en installationstjänst som kostar hälften av vad teven kostade, minst.

Men nu är det fredag och ikväll får jag självmedicinera med två, högst tre, glas vin. Man får väga riskerna mot de mentala vinsterna av att få koppla av lite extra några timmar. Alltid retar det väl någon. Undrar vilken värld alkoholmoralisterna lever i. Jag dricker mig aldrig berusad, ändå stör de sig mer på "min typ", som kan koppla av med ett par glas ibland utan att bli oregerlig, än de som dricker måttlöst och skadar både sig själva och andra.

Trevlig helg i alla fall! Avslutar med John Mayers nya låt inför kommande plattan. Som alltid extremt hög kvalitet. En kanonlåt som gärna hade fått hålla på en minut till med gitarrsolon.










2 kommentarer:

Bert sa...

Citat Jonny:"I dag råder det ofta en kuslig tystnad" i kvarteren!
Jonny, om du vill återuppleva din barn och ungdomstid vad det gäller, ungar som skriker, makar som bråkar, musik som dunkar då och då, fotboll och basketdunk inne i lägenheter och ute på bostadsbolagets markytor, spring i källare osv. OM SÅ, flytta då till en lägenhet i hyreshuskvarteren som finns några hundra meter söder om din nuvarande bostad för där kan du finna allt det störande oljud och liv du minns från 1960 - 70 och 80-talets Mönsterås.

Du vill inte anpassa dig till de nya "NORMALA" idealen som enligt dig är tystnad, för långt driven disciplin, RÄDSLA och SKAM. Nu för tiden finns det ju nya relationsideal som utmanar framför allt "rädsla och skam" som kanske kunde passa dig och få dig att må bättre genom att bryta gamla tabun. Ett sådant nytt relationsideal som snabbt vinner mark här i Sverige är POLYAMORÖSA familjebildningar där de ursprungliga parterna beslutar sig för att utvidga familjen med en eller flera vuxna partners.

Oftast verkar det vara kvinnan i den ursprungliga tvåsamheten som tar initiativet och driver frågan och som öppet och ärligt framför till maken att hon vill ha tillgång till flera män/kvinnor för bla sexuella aktiviteter. Detta utan att hon vill riskera att förlora honom som äkta make. Ja, männen som ger sin fruar dylika friheter måste älska sina fruar över allt annat eller så befinner sig de här männen i en taskig position/situation där frun vilkorar fritt.

Nu finns det ju flera liknande lösningar, en sådan är sk "HOTWIFE:s" där den ursprungliga tvåsamheten behålls för vardagslivet, familjen, släkten medans det mesta av sexlivet för frun(med makens vetskap/samtycke) del sker med en eller ett x-antal KK. Ibland har HOTWIFEN tillåtelse att ha en betydligt yngre pojkvän som hon umgås med helt öppet i alla sammanhang.

En HOTWIFE vill oftast signalera lite lagom diskret till omgivningen att hon är en riktig HOTWIFE som är öppen för sexuella relationer med flera män eller kvinnor, detta genom att bära ett kedjesmycke runt ankeln/fot. På ankelkedjan finns div olika budskap i form av berlocker som berättar om fruns sexuella intresseområden. Exv två berlocksymboler för män och ett kvinnligt dito där det kvinnliga tecknet är beläget mellan de två manliga ditona, detta ger info om att hon vill ha minst två män samtidigt eller fler.

Nu finns det förstås kvinnor och män som är helt omedvetna om vad ett dylikt smycke har för betydelse och vilka signaler det ger. Men det finns nog åtskilligt många äkta män som efter framförd presentönskan av frun har köpt/gett sin fru ett dylikt smycke utan att veta vad han givit henne för friheter.

Jag vet att det finns flera sådana här mer eller mindre öppet polyamorösa konstellationer här i Mönsterås och det verkar som att det fungerar bra för alla ingående parter. Visst, det är förstås kvinnan som drar det längsta strået då hon befinner sig i centrum för flera mäns lustar och åtrå. Dock finns förstås möjlighet till det omvända med manen i centrum men det lär vara mindre vanligt då fruarna oftast vill var enda hönset bland ett flertal tuppar.

Så, i sommar gäller det att titta på kvinnornas anklar om där finns ett budskap och sedan ge dem vetskap om att, "jag vet minsann" - ja, sannolikheten för ett positivt gensvar är förstås inte särskilt stor!


Jonny sa...

Ha ha, det var värst vad du är insatt i tidens avarter.