10 september 2022

Inför kommunvalet del 7 - Centerpartiet

Sist ut i min genomgång av de lokala partierna i Mönsterås är Centerpartiet. De har nu styrt kommunen i 37 år. Något har man backat sedan Roland Åkessons storhetsdagar, men i stort sett håller man ställningarna efter skiftet till Anders Johansson som kommunalråd. Anders Johansson har en helt annan personlighet förstås, men har lycktas få fram en humoristisk sida samtidigt som han är tämligen aktiv på sociala medier.

Nu har de senaste 4 åren varit ganska besvärliga då olika faktorer bidrog till en i alla fall tillfällig ekonomisk knipa. Pandemin slog över hela landet, och tyvärr toppade Mönsterås vid något tillfälle smittoligan och det var flera dödsfall på äldreboenden. Därtill har det stormat inom äldreomsorgen där arbetssituationen har varit problematisk. Skolorna fortsätter ha problem med stöttningen av barn med funktionsnedsättningar och socialförvaltningen går med underskott. Social- och skolförvaltningen är sorgebarn som kommunledningen måste ta i örat och få ordning på.

Så allt är definitivt inte frid och fröjd i Centerriket Mönsterås. Likväl…partiet är mästare på att trots allt detta framställa kommunen som en ytterst välskött mönsterkommun. Och det är den…för den som lever medelsvenssonlivet. Troligen är det tillräckligt många för att Centerpartiet ska behålla makten. Men man ska inte underskatta de fanatiska vindkraftsmotståndarna. Partiet kan tappa röster pga den frågan.

Positivt: Centerpartiet har visat sig kunna reda ut kriser.

Myt: Antydningarna i lokalpressen att kommunalrådet fixat och trixat hit vindkraft för egen vinning och missbrukat sin position är nog en av de värsta journalistiska övertrampen jag läst på lokal nivå i ett plumpt försök att ta heder och ära av Anders Johansson. Det fanns ingen som helst täckning för dessa fula insinuationer.

1 kommentar:

Bert sa...

Nu får du väl ge dig Jonny, varför kryper du på knäna för Anders Johansson? Tror du att han som belöning för ditt uppvisade fjäsk kommer att ge dig ett kontorsjobb på kommunen!

Vad det gäller Barometern-OTs artikelserie så var den mer än väl befogad och inte minst avslöjande angående den utbredda politiska korruptionen i Sverige.
I Anders fall är det ju ingen som helst tvekan om att han har utnyttjat sin maktställning då han har lyckats med att dupera alla kommunpolitiker oavsett partitillhörighet till att vara tysta i denna fråga. Inte ens oppositionsledaren RR har vågat framföra den minsta kritik.
Beslutet ang byggandet av IVKVP Åby-Alebo har inte fattats i rätt kommunal instans, allt enligt KD-ledaren här i Mönsterås.

Centerpartiet här i Mönsterås har vant sig vid att de kan tumma på demokratin, detta har Anders Johansson torgfört vid flera tillfällen genom att säga att inget onödigt politiskt käbbel ska hindra beslutsfattandet i Mås-kommunen. Vad Anders menar med det mer konkret döljer han förstås, men djungeltrumman skvallrar om att tjänstemän och nämnder känner sig överkörda/förbigångna.