8 maj 2024

5-0 är årets melodi - Mönsterås vann komfortabelt mot Högsrum

 


Mönsterås har fått en bra start i seriespelet och 5-0 tycks vara årets melodi. Resultatet i premiären mot Läckeby upprepades nämligen mot Högsrum på Rällavallen.

Matchbilden blev ungefär densamma som i premiären. Mönsterås hade ett stort bollinnehav och gick på offensiven mest hela tiden. Efter en dryg kvart gav det utdelning. Niki Avdyli trixade sig förbi några gubbar och kunde placera in 1-0. Innan halvleken var slut hade den duktige Emanuel Svendsby utökat ledningen till 2-0. Flera gånger var det bud på fler mål. GIF hade bland annat en boll som dansade på mållinjen och en i ribban. Sedan kan man givetvis inte förvänta sig att Mönsterås i varje anfall ska spela sig igenom ett försvar av gigantiska Ölandsbönder ala Bulten i Bo (från Emil i Lönneberga) som gladeligen ställer upp sig framför sin målvakt beredda att ge sina liv för honom.

Högsrum lyckades inte skapa mer än ett par hörnor och någon frispark, men inläggen plockades ner säkert av Mönsterås målvakt eller rensades effektivt bort av ett stabilt Mönsteråsförsvar. På ett sätt var det väl bra att målvakten fick ta ner ett par bollar, för mot Läckeby hade han ingenting att göra.

I andra halvlek fortsatte GIF att styra spelet, men Högsrum kämpade tappert och det såg ut att stanna vid två mål. Mönsterås drog väl ärligt talat ner en del på tempot också för att ibland blixtra till. De gånger Mönsterås höjde tempot blev det genast farligheter. Mittfältet dominerades i mångt och mycket av GIF:s Milad Eliassi som, även om inte varje passning hittar rätt, ofta vinner boll och kan avancera på fria ytor eller fördela bollen.

De sista minuterna verkade Mönsterås bestämma sig för att sätta några bollar till. Niki satte två till i nät och kunde därmed notera ett hattrick, medan Milad Eliassi fick avsluta målskyttet.

Mönsterås har nu inlett med två raka segrar och har 10-0 i målskillnad. Vän av ordning kanske då säger att Mönsterås har mött två förväntade bottenlag. Förvisso. Men det är förstås inte bara att gå in på planen och städa av en match. Allt kräver fokus, ödmjukhet och en förmåga att omsätta det övertag man har i laguppställningen. Det har Mönsterås lyckats bra med. Givetvis väntar betydligt bättre motstånd framöver som kommer att sätta laget på helt andra prov. Men då är det fint att ha stärkt sitt självförtroende och kommit i gång under de första matcherna. Mönsterås är säkert medvetna om vad som väntar när det blir dags för Kalmarpolisen, Bäckebo, Rockneby och Mörbylånga. Insatsen på Öland inger i alla fall vissa förhoppningar om att Mönsterås ska kunna vara med och utmana.










Inga kommentarer: