12 mars 2017

Betyg på min skoltid med motiveringar

Betyg på min skoltid (skala 1-10)

Lågstadiet, Mölstadskolan – 4
Motivering: Missanpassad, bleka lärare och en pedagogik som tog ifrån mig all den nyfikenhet jag hade på världen. Bra kompisar och vissa studieframgångar i trean räddar ett svagt medelbetyg.

Mellanstadiet, Mölstadskolan – 8
Motivering: Det höga betyget heter Carin Ottosson som tog hand om oss med både tålamod och bra pedagogik under tre år. Börjar upptäcka det jag är bäst på - skriva och SO.

Högstadiet, Parkskolan – 2 (Leif Holgersson som enskild lärare får dock 10)
Motivering: Lärarkåren pendlade mellan toppen och botten. Bra klass, men rörigt, ostrukturerat, kaosartat och mobbning på katastrofnivå från elever i andra klasser. I nian kom dock Leif Holgersson som uppmuntrade att läsa, att inte fokusera så mycket på att lära mig allt utantill utan att se sammanhang. En stor aha-upplevelse. Hedersomnämnande även till Frank Daneskog och Roffe. Det räddar en tvåa.

Gymnasiet (Oskarshamn) – 9
Motivering: En oerhörd befrielse att slippa mobbningen. Förvisso en udda lärarkår med en hel del nörderi, men fokus på kunskaper. Därtill underbara skolkamrater och tre nya vänner.

Gamleby folkhögskola - 10
Motivering: Underbar miljö, fina kamrater och bra lärare. Rektorn gav mig förtroende att ta hand om släktforskarlektionerna. Ett fint år helt enkelt.

Högskolan/universitetet i Växjö – 10
Motivering: Nytt, spännande och fördjupning. Ett nytt sätt att läsa och ett nytt sätt att tänka. Nya sociala sammanhang. Stortrivdes. Hade sedermera förmånen att själv få undervisa i historia där.

Inga kommentarer: