31 mars 2018

Kommunledningen ska ut på turné

Mönsteråsbloggen hade egentligen tänkt att publicera nedanstående nyhet imorgon, men då vi inte vill riskera att Barometern/OT hinner före så läggs den ut redan idag.

De senaste åren har en av de återkommande kritiska synpunkterna från kommunens perifera delar varit att de förtroendevalda fokuserar för mycket på centralorten Mönsterås, medan de försummar orter som Blomstermåla, Fliseryd och Timmernabben. Ja uttrycket "perifera delar" torde vara typiskt för en som bor i  Mönsterås om han vid något sällsynt tillfälle råkar nämna de andra orterna i kommunen.

Nu ska det emellertid bli ändring på den enligt många så ledsamma Mönsteråsfixeringen.

- För att få en bättre förståelse för de mindre orternas villkor så kommer kommunledningen att flytta sina kontor så att vi turnerar mellan kommunens lite större orter. I december 2018 kommer vi att tömma kontoren i Mönsterås och flytta till Blomstermåla där vi stannar ett år. 2020 slår vi oss ner i Fliseryd, säger ett stolt kommunalråd till Mönsteråsbloggen. - Det blir jag, kommunchefen och ekonomichefen i alla fall.

Reaktionerna i Blomstermåla och Fliseryd har inte låtit vänta på sig.

- Underbart! Det här kommer att bli ett lyft för Blomsermåla IK och Folkets hus, jublar en överlycklig Frasse Klang och får medhåll från Fliseryds starke man Linnertz Algotsson:

- Nu kommer Algots, jag menar Icaaffären här, och hela Fliseryd att hamna på kartan igen som på Jungners dagar. Äntligen kanske vi får den där golfbanan kommunen lovade oss när vi övertalades att gå ihop med Mönsterås 1974. Kanske får vi tillbaka järnvägen också. Banvallen finns ju faktiskt kvar.
Linnertz Algotsson är positiv till förslaget att låta kommunledningen turnera i kommunen. Här står han framför det gamla kommunhuset i Fliseryd som kanske kan få en ny renässans.


Många i Fliseryd hoppas nu på en ny järnväg till Oskarshamn.

Mönsteråsbloggen kommer definitivt att bevaka hur det går.


Inga kommentarer: