15 april 2018

Mönsterås skakade om seriefavoriterna

Gästerna Mönsterås springer in på konstgräsplanen i Oskarshamn.

Jo, jag vet. IFK Oskarshamn vann med 5-2 i seriepremiären, men faktum är att nykomlingarna Mönsterås hade IFKO i brygga. Med 30 minuter kvar av matchen ledde gästerna med 2-1, innan Oskarshamn lyckades ta sig samman och vända på matchen.

IFK Oskarshamn är favoriter till att ta hem serien och har flera spelare med meriter från betydligt högre divisioner, så känslan inför matchen var väl hur länge Mönsterås skulle klara av att stå emot. Och visst satte hemmalaget lite press ibland under första halvlek, men Mönsterås stack upp och skapade väl så farliga chanser. Milad var ytterst nära att lobba in ett mål över målvakten och Mönsterås hade även ett friläge från kanten utan att få till något bra avslut. Så när Oskarshamn gjorde ett mål i halvlekens slut drog nog många i hemmapublken en lättnadens suck

Mönsterås hade spelat respektlöst och fokuserat. Laget var också förstärkt av ett sent nyförvärv - Idris Eliassi. Och i andra halvlek var det inte minst Eliassipojkarna som såg till att Mönsterås med två snabba mål plötsligt hade vänt och ledde med 2-1. 1-1 gjordes av Milad Eliassi och för 2-1-målet stod Andreas Hauge. Med 30 minuter kvar att spela ledde gästerna.

Nu går det ju inte bara att stänga en match i division 5 och tyvärr dröjde det bara ett par minuter innan Oskarshamn lyckades kvittera. Matchen stod nu och vägde, men i den 74:e minuten lyckades hemmalaget få in 3-2. Mönsterås låg sedan på för att kvittera, men ett misslyckat utspel gjorde att Oskarshamn kunde göra 4-2 och därmed gick luften ur matchen. Ett femte mål hann man också med innan matchen var över.

Som helhet var det en riktigt bra match för att vara premiär i division 5. Mönsterås stod upp bra i 70 minuter och var inte långt ifrån att ställa till med en liten sensation. Fortsätter Mönsterås så här lär segrarna komma framöver. Men mot lag som Oskarshamn krävs 90 minuters fokus, annars blir det däng även om man leder med 2-1.