5 maj 2018

Snygga mål när Mönsterås derbyvann över Kåremo

Solen gassade över ett stekhett IP där endast en frisk sydvästlig bris gjorde tillvaron uthärdlig för spelarna, när naturgräset skulle beträdas för första gången i år. En hel del tillresta Kåremoare bidrog till att ge matchen en fin inramning. Men så var det ju också en match som i alla fall i min värld räknas som ett derby. Och lagen bjöd upp till en riktigt trevlig match där särskilt Mönsterås skapade chanser och till slut även vann helt rättvist med 2-0.

Annars var det Kåremo som började piggt och försökte sätta upp tempo i anfallsspelet. Ambitionerna kom av sig tämligen snabbt och sakta men säkert tog Mönsterås över med ett betydligt kreativare anfallsspel. Kåremo försökte leta misstag från hemmalaget men Mönsterås defensiv hade inga större problem att avstyra anfallen.

Ju längre halvleken gick ju fler riktiga chanser skapade Mönsterås, men avsluten var inte tillräckligt resoluta. Man började befara att Kåremo till slut skulle sticka upp och göra ett mål. Men efter dryga halvtimmen fick Mönsterås äntligen utdelning för den fina offensiven. Mille kom fram på högerkanten och spelade in till Adnan som placerade in 1-0. Läckert!

Hemmalaget skapade sedan ytterligare ett par tre chanser som borde ha gett mål, men avsluten höll inte riktigt samma kvalitet som spelet i övrigt.

I andra halvlek försökte Kåremo skjuta fram positionerna, men kom av sig även denna gång. Istället skapade Mönsterås lägen och Kåremo tvingades bland annat rensa på mållinjen. Men 8 minuter in i halvleken vände Mille runt och placerade snyggt in 2-0 via stolpens insida. Trevligt fotbollsgodis för publiken!

Sedan handlade det om att försöka få tiden att gå. Med kvarten kvar började Mönsterås se ganska trötta ut samtidigt som Kåremo satte in en desperat slutoffensiv. Trötta spelare fattar ofta felaktiga beslut. Istället för att bara rensa eller spela runt så går bollen ofta för nätt eller rakt ut i mittplan. Det höll på att ställa till det några gånger då Kåremo kunde kontra. Men som väl var dök det alltid upp ett Mönsteråsben i sista mikrosekund.

Mönsterås gjorde en riktigt bra match såväl offensivt som defensivt. Och när krafterna tröt kämpade man med glöd. Avsluten får man jobba på, för i ärlighetens namn borde segern ha blivit större. Men det vore fel att klaga efter tre poäng och en väl genomförd match.

Mönsterås har nu tagit sju poäng på tre matcher och inte förlorat sedan premiären mot Oskarshamn. Det är en riktigt bra start på serien. Såväl tränare som spelare har gjort ett bra jobb. Bygg vidare på det så kan det mycket väl bli så att Mönsterås stannar på den övre halvan av serien. Domaren? Utmärkt!