9 december 2022

Förunderliga tider...

Människor som vägrade eller vägrar vaccinera sig mot corona tycker nu synd om sig själva och kräver diverse ursäkter. Jaha, så de ska ha ursäkter för att de förlängt pandemin, bidragit till ökad smitta och dödlighet? Enbart för att de i många fall tror på konspirationsteorier eller är sällsynt påstridiga när det gäller integritet. Med andra ord - människor som sätter sitt eget ego före andras bästa. Det går i och för sig väl ihop med vår ultraindividualistiska tid där det man själv vill och upplever alltid går före andra och vetenskap. Om jag upplever att jag är en transvetitsköldpadda så är jag det, även om läkaren kränker mig och påstår att jag är en människa av hankön.

Läste att Alliansen vill öppna upp för att bygga bostäder ute vid Kaffetorpet. S och V är emot och SD vacklar. Vågar man hoppas att SD för en gång skull kan välja det kloka här och rösta ner detta dumförslag. Låt nu Oknö vara! Det har redan gått för långt. Gamla tidens balans mellan fritidsboende och året-runt-boende är sedan länge borta. Den mysighet jag minns från barndomen är tyvärr borta. Låt vara att man ännu kan njuta av Oknö om man går runt ön. Och inget ont om de som bor där. Men på politisk nivå bör man inte tillåta nya bostadsområden där ute.

Ska Mönsterås ha attraktionskraft så ska man inte förtöra de attraktionsvärden som vi har. Det har man sent om sider börjat förstå när det gäller kulturmiljöer i köpingen. Hög tid att Oknö får högre status som värdefull miljö att bevara.

Fyndade några tavlor av Folke Lundgren på Shalom häromdagen.


Shane är inlagd på sjukhus, läste jag. Ett mirakel att han ens lever. Hoppas han tillfrisknad. The Pogues håller jag alltid högt.Inga kommentarer: