26 september 2023

Studiecirkel på gång...

Har man inget att säga kan man lika väl låta bli. Konstigare än så är det inte. Men några rader kan jag ju leverera så här efter 4 månaders tystnad.

Nästa vecka börjar studiecirkeln Mönsterås historia - från medeltid till nutid. Vi kör onsdagar kl. 13.00. Man anmäler sig till Studieförbundet Vuxenskolan i Mönsterås.

Det är väl det enda nya. Annars är jag ute och håller föredrag som vanligt. Och snart är den nya årsboken färdig. Funderar också på om man skulle ha en vykortsutställning framöver.

I år har jag försökt uppleva mer konst. Mina kunskaper på området har varit pinsamt dåliga. Har sett en del lokala utställningar, men även impressionisterna på Kalmar slott och hela fantastiska Nationalmuseum i Stockholm. Man blir som ett barn på nytt.

Det blir man inte i övrigt. Tiden är ingen god vän. 

Jag börjar så sakteliga upptäcka de trevliga människor som finns, efter alla trångsynta man råkat på de senaste åren. Ju mer man tänker på allt som hänt desto konstigare framstår det. Distansen ger ökad klarsyn. Om det ändå fanns förmildrande omständigheter.




Inga kommentarer: