9 november 2008

En besvärlig jäkel...

En man i Hultsfred Kommun har inte fått ett lärarjobb. Om man skall tro tidningarna är en av orsakerna hans blogg som lär innehålla sådant som är oförenligt med läraryrket. Vad det kan vara har jag inte koll på, men vad jag förstår är det ändå inte något anmärkningsvärt stötande.

Denna händelse får mig att, något självupptaget kanske, reflektera över min egen blogg och mina potentiella arbetsgivare. Skulle mina chanser att få ett jobb minska om arbetsgivaren gjorde en sökning på mig och hittade denna blogg? Arbetsgivaren skulle då kunna få uppfattningen att den där J är nog en besvärlig jäkel...han klagar på mycket, han kritiserar, han är politiskt svårplacerad, har åsikter om det mesta etc. Jag kan tänka mig att mitt förhållningssätt till omvärlden kan skrämma bort många arbetsgivare, särskilt som jag fullständigt struntar i vad man ska tycka i Sverige just nu.

Nå, nu spelar det kanske ingen roll eftersom jag inte vill ha en arbetsgivare som är så feg och fördomsfull. Jag föredrar orädda chefer som uppskattar konstruktiv kritik och öppna samtal med sina anställda, chefer som förmår uppskatta och ta vara på människor som tänker lite annorlunda. Allt annat skulle tråka ut mig ganska så omedelbart.

Inga kommentarer: