23 mars 2009

Ska man ljuga så kan man väl i alla fall ljuga bra

LO´s ordförande Wanja Lundby-Wedin säger sig nu vara grundlurad och inte ha känt till hur mycket pensionspengar det skulle bli. Konstigt och helt ohållbart resonemang. Hon har fått en halv miljon om året för att sitta i styrelsen och vet alltså inte vad hon är med och beslutar om?! Dessutom har hon väl som styrelseledamot koll på årsredovisningen där det ju klart framgår hur stora utbetalningarna var. Nej, med de förklaringarna så lär det bara vara en tidsfråga innan Wanja är borta från LO-toppen. Hoppas hon går snabbt, så vi slipper drevet. Hur mycket får hon i fallskärm?

Jag förstår att det kokar i arbetarleden. Arbetarnas företrädare har alltid velat ge sken av att de har en bättre moral än borgerliga näringsidkare. Det stämmer förstås inte. Moralen var överlag hög i det gamla folkhemssverige. Så är det inte längre och det gäller oss alla.

Tillägg 24/3: LO-förbunden kräver inte Lundby-Wedins avgång, kan vi läsa i dagens tidningar. Nej, givetvis inte. De är ju själva fackpampar, bara nivån under henne. De håller förstås varandra om ryggen så länge det bara går. Folket tycker dock annorlunda. På alla tidningar som har lagt ut frågan om hennes avgång så tycker mellan 89 och 97% att hon ska avgå. Sprickan mellan fackpamparna och folket är avgrundsdjup. Jag gillar inte drev, men man behöver inte vara särskilt insatt i politik och styrelseansvar för att förstå att hennes situation är ohållbar. Om hon inte förstår det själv så är det bara ett bevis på maktelitens arrogans och glasbubbleperspektiv. Så om fackpamparna inte kräver hennes avgång och hon inte själv förstår sin situation så får väl medlemmarna ge henne sparken.

Inga kommentarer: