11 maj 2009

Mönsterås 0 - Möre (KV76/Lovers) 3 - Egyptiskt mörker över Idrottsparken när GoIF halkade bort sig i ösregnet

Mörkret sänkte sig över Mönsterås - bokstavligen och bildligt. Matchen sämre än bilden.

Min varning visade sig vara befogad - den hala planen passade inte Mönsterås
Precis som jag varnade för förut idag så blev KV76/Lovers numera Möre en iskall överraskning för Mönsterås GoIF. Ösregnet gjorde gräsmattan mycket hal och oberäknelig, vilket inte alls passade Mönsterås tekniska spel. Spelarna halkade omkring och passningarna kom inte dit de skulle. Vädret passade däremot KV76/Lovers/Möres spelstil – delvis grisspel på chans, delvis hög press och giftiga kontringar.

Mönsterås började annars ganska piggt som vanligt utan att det gav resultat. Men Möre kontrade livsfarligt och hade luriga hörnor. I den 38 minuten gjorde Möre 1-0 just efter en hörna där Mönsteråsspelarna vägde för lätt. Därefter hade GoIF ett par farliga chanser. Men precis före halvtid gjorde Möre 2-0 på ett friläge.

Livsfarliga kontringar
I andra halvlek lyfte Mönsterås upp spelet, men fick aldrig till något ordnat spel i halkan. Möre fortsatte med sina farliga kontringar och efter 35 minuter rusade nr 10 igenom GoIFs försvar och gjorde 3-0. Möres nr 10 var hela tiden farlig och hade lekstuga med Mönsteråsförsvaret.

Lite att fundera på - fokusering och spelglädje
Om inte Mönsterås vinner matcher mot lag av Möres kaliber så får man det svårt. Förlusten kan inte skyllas på dåligt väder, men helt klart är att en torr fotbollsplan gynnar tekniskt spelande lag. Mönsterås har mycket att fundera på. Man måste låta bollen gå mellan spelarna över hela planen, inte bara skjuta iväg bollar mellan försvar och anfall. Ibland saknade jag också lite jävlar anamma.

Nu gäller det att det inte går nerver i det här. Jag har sagt det förut och jag säger det igen – laget har potential och ska inte behöva stövla fram i bottenträsket. Men nu gäller det att lyckas kombinera fokusering på uppgiften och ändå fortsätta ha en glädje i spelet. Det måste gå. Det är nu tränaren ska bevisa att han är rätt person att leda laget.