27 juni 2009

Mönsterås besegrade Ljungbyholm med 2-1 - Mycket viktig seger!

Roligt besked vid hemkomsten
Är just hemkommen från min lilla resa (som jag återkommer till i senare inlägg) och det första jag får se när jag öppnar datorn är att Mönsterås besegrade Ljungbyholm med 2-1 på bortaplan. Bra start på hemmavistelsen!

Viktig seger ur flera aspekter
Suverän start på höstsäsongen som tjuvstartade idag! Det är alltid psykologiskt bra att vinna innan sommarvilan tar vid. Men detta var en stark och viktig seger även ur flera andra aspekter. Efter bakslaget mot Mörbylånga förra omgången är det starkt att direkt resa sig och vinna nästa match på bortaplan. På så sätt undviker man att hamna i en negativ trend. Lägg därtill att det kan vara svårt att samla ihop bästa laget till sommarmatcherna, som därför alltid är lite vanskliga att förutse. Dessutom är Ljungbyholm inget lätt lag att möta. De är tunga, tunga tunga! Inför dagens match skrev en Ljungbyholmsspelare på lagets gästbok: Nu laddar vi som fan inför lördagen så går vi in stenhårt i duellerna och gör vi fler mål än vad vi släpper in så vinner vi, det är vetenskapligt bevisat........Så på med järnskallarna!!!!!!

Så nu fick Mönsterås sin revanch efter det snöpliga oavgjorda resultatet i våras, där Giffarna var det bättre laget. Ljungbyholm får ta nya tag inför hösten. Kanske kan den fest de skulle ha efter matchen bli ett sätt att svetsa samman laget ytterligare inför höstens prövningar. Mönsterås däremot har verkligen anledning att fira när de ska ha sin sommarfest. Både herr- och damlaget har ju gjort en fin vår- och försommarsäsong.

2 kommentarer:

Anonym sa...

domaren gjorde mycket stora misstag igår, han har dömt gif 3 gången som har blivit tre försluter på grund av hans insaster...

Jonny sa...

Verkligen illa om det är samma domare varje gång!