21 juni 2009

Mönsterås möter mystiska Mörbylånga

Olika trender
På måndag möts Mörbylånga som förlorat sex matcher på raken och Mönsterås som vunnit fem matcher på samma rak.

Mystiska Mörbylånga
Mörbylånga är seriens mest hemlighetsfulla lag. Det inte mycket man får veta på lagets hemsida. Man får ta vara på det lilla som skrivs och läsa mellan raderna.

Mörbylånga har svårt att hantera snabba omställningar
Seriespelet inleddes med två oavgjorda och två vinster, men sedan har det alltså blivit idel förluster, senast mot Rockneby med 2-5. Hur det har kunnat gå så snett förstår jag inte. Laget har tveklöst potential att ligga högre i serien, men man har inte lyckats få fram det bästa. Mörbylånga verkar kunna rulla boll och har haft en hel del ribb- och stolpträffar. Lagets största svaghet förefaller vara att man har svårt att hantera snabbt passningsspel och snabba omställningar hos motståndarlagen. Mönsterås borde alltså ha goda chanser att med snabbhet vinna matchen.

Annat lag?
Jag läste någonstans att Mörbylånga hade ett annat lag i början av säsongen än idag, vilket då skulle kunna förklara förlustsviten. Kan det verkligen stämma? Har man måhända något slags samarbete med Färjestaden som suger upp de bästa spelarna? Men får man göra det under pågående säsong?

Mönsterås vinner på sin snabbhet
Hur som helst. Mönsterås bör kunna utnyttja Mörbylångas svårigheter att hantera snabba omställningar och på så sätt vinna matchen. Jag tror på Mönsteråsseger.

Inga kommentarer: