14 juni 2009

Tvärskogs IF blir ett mandomsprov för Mönsterås GoIF

Tvärskog blir en utmaning
Mönsterås GoIF möter i morgon Tvärskogs IF. Det blir en mycket svår match. Jo, det vågar jag lova och det blir en utmaning jag ser fram emot med stor spänning. Tvärskog har ett ganska bra lag. Man kan göra mål och har en bra försvarslinje. Ett par bottennapp under vårsäsongen är egentligen svåra att förklara.

Krävs koncenterat försvarsspel
Om Tvärskog ska besegras krävs ett koncentrerat försvarsspel av hög kvalitet. Tvärskog har nämligen ett ganska så lurigt anfallsspel. Ska bli intressant om de spelar jätten.

Tvärskog har tunga backar - risker och möjligheter
Vidare möter Mönsterås tunga ganska stora backar. Här finns en risk att Mönsterås små tekniska spelare viftas undan som flugor. Å andra sidan kan tunga backar ibland vara långsamma, så här finns ändå goda chanser.

Mittfältet inte att leka med
Tvärskogs mittfält är inte heller att leka med, lite beroende på vilka de spelar. Men det blir förmodligen en ganska ung men snabb uppställning där.

Tror att snabbhet vinner över tyngd
Hur det slutar? Helt ovisst. Jag tror ändå att Mönsterås snabbhet slår ut Tvärskogs tyngd till slut. Men backlinjen måste vara helkoncentrerad och anfallarna måste ha tempo, men inte tjurrusa utan lirka upp försvarslåset.

OBS: Notera Tvärskogs vackra dräkt. Min favorit efter GoIF´s.

Inga kommentarer: