25 juli 2009

Småland i miniatyr - ett livsverk, del I


Vid Örnebäck strax utanför Fliseryd återfinns ett Småland i miniatyr skapat av Enar Berkeby. Alla bilder blir större om man klickar på dem.

Småland i miniatyr
Inga skyltar visar vägen, men den som söker sig mot Örnebäck strax söder om Fliseryd finner en fantastisk plats. I en gammal hage har nämligen träkonstnären Enar Berkeby i snart 20 år byggt ett Småland i miniatyr, en sekelskiftesby kallad Eneby med små bondgårdar, backstugor, lador, vedbodar, bäckkvarn, kyrka, skola och utedass. Den som vandrar runt på de små stigarna inser att det här är ett livsverk.

Storslagen blomsterprakt
Hagens andra halva består av en härlig trädgård med en storslagen blomsterprakt som för dagen hade lockat till sig flera vackra fjärilar.

Gästboken visar att den öppna trädgården har mellan en och tre besökare/familjer per dag under sommaren. Lite synd att ett så vackert konstverk skall gömmas i skogen.







1 kommentar:

George sa...

Det där Småland i miniatyr besökte jag nyligen.. var på cykeltur, som nyinflyttad i området... Håller på med geocaching som lockade dit mig.. Tyvärr är minibyn sorgligt dåligt skick pga bristande underhåll, vårdslös fällning av skog.