15 augusti 2009

Förlust mot Torsås - spännande, roligt och förvirrande


Mönsterås GoIF förlorade mot Torsås i en rolig, spännande och lite förvirrande match.

Spännande match
Matchen mot Torsås blev precis så spännande som jag hade hoppats på. Tyvärr blev det förlust med 1-0. Rättvist? Nja, oavgjort eller vinst hade bättre återspeglat matchen. Ändå ska man inte deppa för mycket.

Mönsterås nära göra mål i matchens inledning
Redan i matchens inledning så hade Mönsterås en mycket farlig hörna där det mycket väl kunde ha blivit mål. Jag tror det var nr 8, Ardi Ajeti, som höll på att nicka in bollen. Det verkar som om positionsbytet mellan Ardi och nr 2 Jamal Eliassi har permanentats. Eller är det, nr 6, Martin Johanssons återkomst på backposition som har skickat fram Jamal? Jag vet inte. Som jag ser det är det i alla fall en bra lösning. Ardi var ännu en gång strålande som back, Martin Johansson mycket stabil, samtidigt som Jamal styr spelet väldigt bra på mitten.

Torsås gjorde 1-0 och tog över matchen
Tyvärr blev det Torsås som gjorde första målet i den nionde minuten efter en frispark som nickades i mål av nr 10 Freddie Sjögren. Jag hade före matchen varnat för honom och nu gjorde han sitt sjuttonde mål för säsongen, utan att någon gjorde bort sig i positionsspelet. Freddie var duktig helt enkelt.

Torsås tog sedan så sakteliga över matchen med ett snabbt och säkert passningsspel. GIF spelade inte dåligt, men Torsås hade ett högre tempo. GIF försökte men kom ingenstans framåt.

Mönsterås kom tillbaka
Den sista kvarten flyttade dock Mönsterås upp spelet igen och skapade några farligheter. Jag noterade att när backen Bourhan Eliassi kunde gå framåt på vänsterkanten och slå inlägg, så blev det genast farligt. Givetvis kan det finnas risker med att ytterbackarna går framåt, men jag konstaterar att det blev farligt framåt då.

Någon gång under första halvlek byttes nr 10 Idris Eliassi ut mot nr 4 Daniel Hjelm på topp. Varför begrep jag aldrig eftersom Idris, som var ganska pigg, var tillbaka igen i andra halvlek.
Mönsterås gjorde en godkänd halvlek och man kan undra hur det hade gått om man gjort det där målet i början.

Flera byten i andra halvlek
När andra halvlek började hade Mönsterås gjort en del byten som det hade varit intressant att få veta bakgrunden till. Men oavsett varför tycker jag det var rätt att sätta in lite nytt folk. Det fanns ju inget att förlora.

Nr 16 (Mariwan?) verkade ha ersatt Anton Agebjörn. Niki Audyli hade ersatt Daniel Wesslund som forward. Och nr 10 Idris var tillbaka igen istället för Daniel Hjelm. Lite längre fram kom Agebjörn in igen på backposition!, istället för Bourhan som dragit på sig en varning. Agebjörn som back och Niki istället för Wesslund. Varför inte Agebjörn där han brukar och så Wesslund och Niki ihop? Agebjörn gjorde inte bort sig som back och gjorde en strålande brytning, men där hör han inte hemma. Nå, jag får utgå ifrån att tränaren visste vad han gjorde. Spelet blev ju bättre.

Cirkus Niki igen!
Mönsterås satte full fart framåt och höjde tempot rejält. Niki var verkligen spelsugen och skapade genast flera farliga situationer. Antingen dribblade han bort några och skapade fria ytor, eller så slog han fina pass. Niki var helt enkelt strålande första delen av andra halvlek, sprang på allt och skapade chanser så fort han rörde bollen. Sedan blev det kanske lite för mycket dribbel och humörspel, men hans betydelse för att skapa oreda i Torsåsförsvaret kan inte nog betonas. Dessutom är det ju jäkligt underhållande att se. Niki borde vara självskriven som ordinarie, men helst tillsammans med Wesslund. På något sätt måste det väl gå att ha både Idris, Wesslund, Niki och Agebjörn i hyfsat offfensiva positioner samtidigt.

Hela laget bra i andra halvlek
Hela Mönsterås spelade bra i andra halvlek. Jag har tidigare nämnt Ardi i backlinjen, men måste också nämna nr 2 Jamal Eliassi som styrde och ställde som en fältgeneral på mitten.

Jag vet inte hur det kunde bli en förlust. Det känns inte riktigt rättvist. Ändå hade jag väldigt roligt. Alla byten gjorde att man fick se flera spelare än vanligt göra fina insatser.

Skäms
Ändå är det en sak som gör mig förbannad – för att tala klarspråk. Det är lördag och mönsteråsarna hade chansen att få se GIF spela fotboll. Fullsatt? Nej, mindre publik än på vardagarna. Jag skäms!

Jag lovade att försöka spela in matchen med min kamera. Jag återkommer med resultatet. Men tyvärr verkar det som om min kamera ger för dålig bildkvalitet för att det skall vara värt att visa. Jag återkommer med ett smakprov och så får vi se om jag kan hitta en annan lösning till nästa hemmamatch.

4 kommentarer:

Anonym sa...

jäkligt bra referat av matchen.. men vad ska man göra.. jag menar vi spelar ju inte med bästa laget o vissa får sitta på bänken som kanske skulle kunna spela många div högre..o så är det svårt att hoppa in sådär./niki

Anonym sa...

bra skrivet jonny fortsätt så,vi gjorde vart vi kunde,vi borde ha minst oavgjort elle vinst tycker jag det skapade inget det va från en frispark vi hållde dåligt markering och det tog chansen och gjorde mål,men vi måste fortsätta jobba fortfarnade och sätta våra chanser bra gubbar de 21p för att spela för vi kan nå det vi vill/ardi

Anonym sa...

o det gäller många.. niki marre idris anton martin..

Jonny sa...

Tack för era kommentarer! Jag är ju skribent och kan därför ta mig friheten att tycka vad jag vill om vilka som borde få spela, om byten etc. Samtidigt vet jag ju att tränaren är den som känner laget bäst. Så försöker jag tänka om han fattar beslut som jag inte förstår.