20 augusti 2009

Mönsterås mosade Möre med 5-3

Mönsterås besegrade ikväll Möre på bortaplan med 5-3. Möre lyckades förvisso göra tre mål på GIF precis som i våras, men den här gången var mönsteråsgrabbarna uppenbarligen på målhumör. Det var bra att laget fick göra många mål. Det stärker självförtroendet inför kommande matcher.

Utgångsläget inför andra halvlek var dock inte det bästa. Mönsterås låg då under med 2-1 och hade fått Martin Johansson utvisad. Det hade varit intressant att få se de händelser som orsakade utvisningen. Efter att ha sett hur lätt de gula korten ibland slits upp av felplacerade domare så säger en utvisning inte alltid så mycket. Uppenbarligen skärpte man till sig i andra halvlek. Och även om det i normala fall skall vara klasskillnad mellan lagen, så är det förstås starkt att vinna en halvlek med 4-1 med tio man på plan.

Efter Torsåsmatchen uttryckte jag en förhoppning om att det borde gå att ha både Daniel Wesslund, Anton Agebjörn, Idris Eliassi och Niki Avdyli på planen samtidigt. Nu vet jag inte om de spelade ihop igår, men jag noterar att det var just dessa fyra herrar som gjorde Mönsterås mål, varav Daniel två.

Matchen slutade som jag trodde, även om det blev fler mål än förväntat. I tabellen innebär resultatet att Mönsterås rycker ifrån de jagande lagen något eftersom Mörbylånga förlorade mot Trekanten. Nästa match mot Hossmo på måndag blir en väldigt intressant höjdarmatch. Om man ännu tillämpar idiotregeln att den som blir utvisad inte får spela nästa match, så skulle det betyda att Martin inte får spela mot Hossmo. Hoppas jag har fel. Martin är duktig.

Inga kommentarer: