13 augusti 2009

Torsås gästar Idrottsparken på lördag

Torsås kommer på besök
På lördag är det dags för anrika Torsås GoIF (bildad 1912) att gästa Idrottsparken i Mönsterås. När lagen möttes i våras vann Torsås med 5-2. Anmärkningsvärt är dock att Mönsterås ledde med 2-0 och hade 2-2 fram till 72:a minuten. Mönsterås har alltså potential att besegra Torsås om man håller spelet uppe och orkar 90 minuter. Det ska bli intressant att se om tränaren kommer att laborera med byten i andra halvlek för att få in nya krafter. Samtidigt är byten en risk eftersom balansen kan rubbas.

Duktiga målgörare
Att Torsås har ett bra lag är bara att konstatera. Bara två förluster på 14 matcher och 56 gjorda mål talar för sig själv. Man har också några duktiga målgörare i nr 10 Freddie Sjögren, 16 mål och nr 9 Jim Lysell, 11 mål. Noteras kan även att backen Fredrik Johansson, nr 11, har gjort 6 mål.

Förlänga Torsås svackor
Man skall dock komma ihåg att Torsås har ett ganska så ungt lag, och ett par förluster har det alltså blivit – mot serieledarna Trekanten och mot Hossmo (som Mönsterås besegrade). Hittills har Torsås visat sig som svagast under matchernas första del. Senast låg man under mot Rockneby med 0-1, men vände och vann med hela 6-1. Torsås har alltså som de flesta lag svackor i matcherna och om Mönsterås med sitt spel kan förlänga dessa svackor så kan det bli seger.

Vinst betyder häng på kvalplats
Det här är Mönsterås chans att ge Torsås och Hossmo en match om den positiva kvalplatsen. Visserligen skulle Mönsterås ligga sex poäng efter även vid seger, men då ska vi komma ihåg att Torsås har kvar både Trekanten, Påryd och Mörbylånga att möta, vilket betyder svåra matcher. En förlust där samtidigt som Mönsterås vinner sina, så blir det dramatik.