12 september 2009

Jaaa! Mönsterås just nu bästa trea efter 7-1 mot Söderåkra

Mönsterås hade lekstuga med Söderåkra och vann med 7-1.

Mönsterås är nu en av de två bästa treorna
Jaaaa! Dubbelbingo! Mönsterås vann och Hossmo förlorade poäng mot Mörbylånga (4-4)! Jo, jag ska erkänna att jag följde utvecklingen i match E nästan lika mycket som jag följde matchen på planen mellan Mönsterås och Söderåkra. Idag kom det där poängtappet för Hossmo jag har väntat på, och nu är Mönsterås trea i tabellen. Inte nog med det – Mönsterås är en av de två bästa treorna i Småland, vilket i nuläget betyder kval till division fyra. Mönsterås har nu avgörandet helt i egna händer.

Mönsterås började darrigt, men gjorde första målet
Matchen mot Söderåkra började annars inte bra. Söderåkra var taggade och satsade uppenbarligen allt på ett kort och vem vet hur det hade slutat om inte en av GIF´s spelare hade lyckats rensa på mållinjen i den sjunde minuten. Redan i anfallet därefter var det nära mål igen.

Men som väl var lyckades Mönsterås få första målet i den 16:e minuten. Jag tror det var Daniel Wallin som slog ett inlägg som Daniel Wesslund nickade i mål. Därefter tog GIF över mer och mer.

Mönsterås tog över och gjorde mål
I den 21 minuten kom Niki in på plan och det tog bara tre minuter innan han tog sig igenom i straffområdet och levererade ett smörpass till Anton som säkert gjorde 2-0. Mycket snyggt!

Mönsterås vågade nu spela ut och bara någon minut senare höll sig Idris framme och gjorde 3-0. Mönsterås hade sedan bud på flera mål, men Söderåkra stack upp i något ströanfall varvid GIF´s målvakt fick göra ett par svettiga räddningar.

GIF fortsatte göra mål
I andra halvlek så försökte Söderåkra satsa offensivt, men det tog bara några minuter så gjorde Ako 4-0. Sedan var det GIF för hela slanten efter lamt Söderåkraspel. I den 64 minuten slet sig Niki loss och gjorde 5-0. Fem minuter senare satte Wesslund 6-0. Söderåkra fick en chans till ett tröstmål när de fick en straff, men Mönsterås fenomenale målvakt klarade straffen. Med tre minuter kvar av matchen lyckades dock Kim Karlsson göra 1-6 efter ett vackert skott. Niki hann dock göra 7-1 innan matchen var slut.

Bortsett från de första tio minuterna så gjorde Mönsterås en mycket bra match, även om Söderåkra var blekare än förväntat. Plus till alla i GIF.

Resultat gick GIF´s väg - just nu bästa trea och avgörandet i egna händer
Nu väntar en högst dramatisk avslutning på säsongen om vilka två lag som ska bli de två bästa treorna och få kvala till division fyra. Många av dagens matcher gick GIF´s väg. Mönsterås har nu 40 p. I div 5 södra fick Hovshaga bara en poäng, låt vara mot topplaget, och har nu 37 p. I division 5 nordöstra förlorade trean Ariel och har nu 39 p. I norra serien vann Hebe men har "bara" 37 p. I Nordvästra serien vann Egna Hem och har 38 p. Jag kan alltså inte se annat än att Mönsterås just nu är bästa trean i Småland! Dessutom var det bra att göra några mål med tanke på målskillnaden.

Återstår gör nu Tvärskog nästa lördag och så Mörbylånga hemma den 26 september. Vilken dramatik det här kan bli. Jag åker ner till Tvärskog nästa lördag. Var så säker.