9 september 2009

Mycket står på spel när Söderåkra gästar IP på lördag

Mycket står på spel
På lördag är det dags för ännu en fenomenalt viktig match på Idrottsparken i Mönsterås när Söderåkra gästar. Mycket står på spel för båda lagen. Söderåkra ligger i nuläget bara en poäng ifrån nedflyttning. För Mönsterås är det bara vinst som gäller om man vill ha en chans att bli ett av de två bästa tredjeplacerade lagen som får kvala till division fyra.

5-2 blev 5-5
Söderåkra har bara vunnit en av de nio senaste matcherna. I förra omgången mot Rockneby ledde man med 5-2 en bra bit in i andra halvlek, men släppte upp motståndarna till 5-5. Och alla tappade poäng har förstås skapat en frustration.

Många känslor
Förra gången lagen möttes vann Mönsterås med 4-3, men GIF låg under med 0-2 efter första halvlek och med 2-3 en bit in i andra. Det var en match med mycket tjafs, och Söderåkra var i princip i uppror efter domarens insats i andra halvlek. Så det lär bli en match med stor nerv och många känslor på lördag. Var så säkra på det. Och det gäller att Mönsterås tränare och spelare behåller lugnet och inte drar på sig onödiga varningar.

En match med många chanser?
Och man får inte underskatta Söderåkra som enligt min mening är ett mycket bättre lag än både Rockneby och Stjärnan, om än väldigt ojämna. Jag tror att det kan bli en ganska så öppen match med många chanser, vilket borde kunna ge Mönsterås offensiva krafter visst utrymme. Men Söderåkra har tveklöst kvaliteter och det gäller att behålla fokus hela matchen. Ger man Söderåkra lillfingret kan det här gå helt fel.

Klarar GIF pressen?
Frågan jag inte vill ställa, men måste är om Mönsterås unga lag klarar pressen nu när det börjar dra ihop sig till den dramatiska avslutningen? Det såg onekligen lite nervöst ut i första halvlek mot Stjärnan senast. Jo, jag tror det. Laget verkar just nu vara väldigt harmoniskt och fullt av självförtroende. Jag skulle till och med vilja påstå att GIF ibland har spelat som bäst när man har varit i pressade lägen - tabellmässigt i början av säsongen och i matcher där man legat under.

Mitt tips: 4-2 till Mönsterås.

Inga kommentarer: