16 september 2009

Tvärskog borta på lördag - Tvärskog har en snygg dräkt

Utgångsläget
På lördag är det dags för Mönsterås GoIF att åka till Tvärskog som ligger nånstans där nere där smålandsskogarna börjar bli djupa och besvärliga. Innan jag skriver om matchen kan det vara bra att bli påmind om utgångsläget. De två bästa treorna i division fem (smålandsserierna) får alltså kvala till division fyra. Så här är läget med två omgångar kvar.

Division 5 sydöstra: Mönsterås, 40 p, + 18. Kvar: Tvärskog och Mörbylånga. I våras vann Mönsterås över Tvärskog, men förlorade mot Mörbylånga. Bakom jagar Hossmo på 39 p. Hossmo har kvar att möta Ljungbyholm som kämpar för att hänga kvar, och Trekanten, serieledarna som jagas av Torsås.

Div 5 nordöstra: Ariel, 39 p, + 15. Kvar: Besa och IFK Västervik. Ariel förlorade mot Besa i våras, men vann över Västervik.

Div 5 nordvästra: Egnahem, 38 p, + 21. Kvar: Lommaryd och Beduinerna. Egnahem slog båda lagen under vårsäsongen, men Beduinerna ligger tvåa i tabellen och har vunnit 8 matcher i rad.

Div 5 södra: Hovshaga, 37 p, + 23. Kvar: Åryd och Konga. Oavgjort mot de båda mittenlagen i våras.

Div 5 norra: Hebe, 37 p, + 19. Kvar: HIS/MAIS och Norrhult. I våras vann Hebe över båda med 4-1. Men HIS/MAIS ligger tvåa i tabellen och har inte förlorat sedan 15 juni, just mot Hebe. Norrhult är ett stabilt mittenlag som kan slå vilket lag som helst i sina bästa stunder.

Det är omöjligt att tippa hur det här ska sluta. Men visst skulle en seger mot Tvärskog sätta press på de andra och kanske skaka av ett eller två av lagen inför sista omgången. Mörbylånga är ju ingen önskemotståndare i sista omgången direkt. Så vill GIF inte bli beroende av andra resultat så är det bara seger som gäller.

Jag brukar övervärdera motståndarna
I många av mina försnack har jag uppenbarligen övervärderat motståndarna. Jag har varnat och varnat för deras starka sidor, och sedan har Mönsterås vunnit relativt komfortabelt. I våras varnade jag stort för Tvärskogs luriga anfallsspel och tunga spelare. Och…tja…Mönsterås vann med 4-0.

Tvärskog vet man aldrig var man har
Så vad ska jag skriva nu? Tvärskog har en snygg dräkt. Tvärskog är ett sån´t där mittenlag som man aldrig riktigt vet var man har. Tvärskog tar ungefär lika många poäng hemma som borta. Tvärskog slog senast Rockneby. Tvärskog förlorade dessförinnan mot Hossmo och Möre.

Det jag minns från vårmatchen är att Tvärskog inte hängde med när GIF gick till anfall. Deras backlinje var lite trög helt enkelt. Att Tvärskog inte har något annat än äran att spela för ska man inte övervärdera. Om det i någon mån skulle sänka kampmoralen, så kan det å andra sidan leda till ett mer avslappnat spel.

Det blir seger
Det är bara att hoppas att Mönsterås spelar som man brukar. Då blir det seger. Det bästa vore om Mönsterås lyckades göra mål ganska tidigt och sedan kunde spela ut allt mer. Men även om första målet skulle dröja lite så har GIF visat fin lagmoral och tålamod. Man har ju lärt sig att det brukar ge utdelning om man jobbar på.

Jag är alltså inte särskilt orolig inför Tvärskogsresan, även om man alltid skall vara ödmjuk och se kvaliteterna hos motståndarna. För egen del klarar jag inte av att sitta hemma och vänta på resultatet. Jag åker därför ner till stora tjocka släkten i Tvärskog. På hemresan får man väl fira med ett Bamsemål och en sugrörspepsi på Frasses.

Mitt tips: 3-1 till Mönsterås.

Inga kommentarer: