27 oktober 2009

S partistyrelse vill inte erkänna folkmorden Seyfo och Al-Anfal – feg undfallenhet gentemot Turkiet


Ca en miljon armenier och andra kristna dödades systematiskt av det ottomanska riket 1914-1918.

Ibland lämnar jag Mönsterås och blickar utåt. Just nu är jag förbannad över att Sverige och Socialdemokraterna inte vill erkänna folkmord.

Ingen vill tala om det armeniska folkmordet
När Adolf Hitler 1939 uppmanade sina höga SS-officerare att döda alla polacker utan åtskillnad sa han: ”Vem talar numera om förintandet av armenierna?”

EU och Sverige vill helst inte tala om det armeniska folkmordet under första världskriget. Så sent som förra året röstade Sverige riksdag emot ett sådant erkännande (245 röster mot 37). (Se här)

Erkänn Seyfo och Al-Anfal
Som väl är finns det en, hör och häpna, klok socialdemokrat vid namn Claes Nordmark. Han har lämnat ett förslag till socialdemokraternas kongress om att partiet skall arbeta för att Sverige skall erkänna folkmorden Seyfo och Al-Anfal. Mycket tyder dock på att partistyrelsen inte ställer sig positiv till detta. (se här)

Seyfo
Seyfo kallas det folkmord på framför allt kristna armenier, men även på assyrier/syrianer/kaldéer, pontiska greker och romer med flera, som genomfördes av det Ottomanska riket (Turkiet) mellan 1914 och 1918. Mellan 750 000 och 1,3 miljoner människor dödades. (se här, här)

Al-Anfal
Al-Anfal var det folkmord på kurder som den irakiska regimen med Saddam Hussein och försvarsministern Ali Hassan Al-Majid i spetsen genomförde 1988 med 182 000 dödade kurder och med över en miljon flyktingar. (se här)

Feg undfallenhet gentemot Turkiet
Varför vill då inte Socialdemokratiska partistyrelsen arbeta för att kalla det folkmord? Svaret är ganska givet. EU lär ha antagit ett beslut att det Armeniska folkmordet hamnar utanför EU´s definition av folkmord. Sverige vågar som vanligt inte ha en egen uppfattning utan anpassar sig lismande till EU. EU, Sverige och socialdemokraterna vill förstås inte stöta sig med Turkiet som knackar på dörren till EU-klubben. Feg undfallenhet med andra ord.

Fängelse i Turkiet
I Turkiet är det förenat med livsfara och fängelsestraff att kalla Seyfo för folkmord. Turkiet har agerat mycket aggressivt mot de länder som har erkänt folkmordet, som exempelvis Frankrike.

Varför man inte vill erkänna Al-Anfal är mer oklart, men förmodligen hänger även det samman med Turkiet som ju inte heller har behandlat kurderna särskilt väl genom historien. Du får i princip inte ens dubba en film till kurdiska i Turkiet. Ett erkännande av Al-Anfal skulle kunna uppfattas som en indirekt kritik även av Turkiet.

För socialdemokraterna avgörs frågan på torsdag.

8 kommentarer:

Bert sa...

De kristna Armenierna praktiserade säkert det kristna kärleksbudskapet i sina relationer med muslimerna i Turkiet - resultatet av det blev deras död.

Svenska Sossedjä...:s uppvisade vilja att stödja Turkarnas/ muslimernas folkmord på Armenierna hänger givetvis ihop med sossedjä... sjukliga önskan om en snabb islamisering av Europa. Snabbaste vägen att genomföra denna galenskap är att Turkiet med ca 70 miljoner muslimska innevånare blir fullvärdig EU-medlem.
Om Turkiet blir medlem i EU kommer det snart att finnas över 100 miljoner muslimer inom EU vilket kommer att få ödesdigra konsekvenser för de Europeiska folken.

Jonny sa...

De flesta kristna anser nog att staten får ta till våld som nödvärn. Däremot får ju inte församlingen ta till våld.

Däremot vet jag inte om sossarna vill islamisera Europa. De vill nog bara att Turket skall bli EU-medlem. Jag tycker bara att de agerar ohederligt.

Bert sa...

Eftersom Turkiska Staten tydligen ansåg att Armenierna var något de måste skydda sig mot så har du som kristen förståelse för Turkiska Statens våld(nödvärn) mot Armenierna.

Staten är ju folket och i detta fall så var/är de allra flesta Turkar muslimer vilket innebär med ditt kristna synsätt att folkmordet på de kristna Armenierna var en för muslimerna helt legitim åtgärd.

Sossarna som alla andra anhängare av totalitära ismer vill givetvis kunna kontrollera de stora folkmassorna på något sätt.
Islam är som vi vet en alldeles utmärkt förtryckande, förslavande religion som makthavare oavsett vilken ism de själva företräder ser som en möjlighet att nyttja för kontroll av människomassorna.
Kristendomen är ju ett bra exempel på hur värdsliga makthavare gärna använder sig av religion som folktuktare.

Jonny sa...

Man brukar skilja på anfallande aggressiv part och anfallen nödvärnspart.

Jag trodde det framgick tydligt att jag kallar ungturkarnas agerande för folkmord.

Jag menade förstås att många menar att staten får använda nödvärn. Hur du än vänder och vrider på det så kan du aldrig få ungturkarnas agerande och mördande av i huvudsak civila till nödvärn.

Så din teori är att sossarna framöver avser att använda Islam som ideologi för att kontrollera folket? Du tror inte att du underskattar folket något där?

Bert sa...

Kompleterande fakta om folkmordet på Armenier i Turkiet: Turkarnas folkmord på Armenier inleddes långt före de årtal du angivit i ditt inlägg.
Forskare med gott anseende hävdar att folkmordet på Armenier och andra minoriteter innom det Osmanska Riket började 1894 - 1896 då 250 000 Armenier mördades på order av Sultan Abd ul-Hamid II.

Enligt den amerikanske folkmordsforskaren R J Rummel mördades 3,5 - 4,3 miljoner Armenier i Turkiet under åren 1900 - 1923, till dessa siffror får du lägga till de 250 000 armenier som mördades 1894 - 1896, det kan alltså röra sig om 3 750 000 - 4 550 000 mördade Armenier i Turkiet under åren 1894 - 1923.

I detta av muslimer/turkar genomförda folkmord deltog också ett stort antal kurder, tjerkesser, tjetjener, tartarer och för ändamålet ur Turkiska fängelser frigivna mördare och andra våldsverkare.

Jonny sa...

Ok, tack för kompletteringen. Jag har redogjort för vad jag uppfattar som den gängse beskrivningen. Men det utesluter ju inte grymheter av folkmordskaraktär långt tidigare.

Anonym sa...

Jag var en av de i den majoritet som röstade emot Partistyrelsen i detta. Partiets officiella linje är numer att erkänna folkmorden.

/Robert

Jonny sa...

Ok, tack Robert! Jag noterar att det blev ett bra beslut.