24 oktober 2009

Spridda notiser om Mönsterås GoIF

Det är dags att samla ihop det som kommit mig till del om GIF de senaste dagarna.

1. Den 23 oktober gick den årliga turneringen Sammanslaget av staplen. Enligt obekräftade uppgifter lär känslorna ha varit i svall osedvanligt mycket i år. Ett lag med 4-5 GIF-spelare lär ha blivit mycket upprörda när de, trots sin överlägsenhet, inte gick vidare beroende på vad de upplevde som uppenbart felaktiga domslut. Enligt de obekräftade uppgifterna skall spelarna ha hotat att aldrig mer spela i GIF.
Kommentar: Om detta stämmer så är det förstås tråkigt. Jag tror dock inte att några spelare lämnar en klubb bara för att domsluten gick emot under en skojturnering, med all respekt för hur orättvist det kan ha varit. Upprörda känslor brukar lägga sig och GIF´s ledning får försöka gjuta olja på vågorna. Om det har gått till såsom jag fick mig berättat, så visar det ju bara att spelarna tar fotbollen på allvar. Sådana spelare skall klubben vara rädda om. Min prognos - storm i ett vattenglas.

2. Silly season I. Idag har Barometern/OT en artikel om silly season, och jag noterar att det dom skriver om Mönsterås är nästan ordagrannt hämtat från min blogg. Jag bjuder förstås gärna på det.

3. Silly season II. I övrigt har jag inte så mycket nytt att berätta här. Det är förunderligt tyst om Niki. Daniel Wesslund testspelade för Blomstermåla för en vecka sedan och gjorde enligt uppgift en strålande match + två mål. Fårbo, som gick upp i fyran i år, lär också vara intresserade av måltjuven Wesslund, även om han i ärlighetens namn inte bara gör mål, utan även i övrigt är nyttig för ett lag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

ok att man får ta lite skit.. men ibland går de för långt när man fuskar på 3 olika sätt i en situation för att få de laget som spelade för o förlora så går man får långt även fast de var på skoj så var de lite derby i den matchen.. dom gjorde mål på ett sät som man inte får. o han blåste endå mål o vi visade han regelerna då sa han jag redan dömt mål så df det blev så tkr synd om killarna. dom krossade allt o alla ville att do mskulle fölora.klart man blir arg

Anonym sa...

men inte så konistig att vissa av dom blir arga dom spelade me en man míndra sen två man mindra altså två mot 4 inne o endå var domaren tvungen o fuska.a altså dömma mål direkt när han skjuter från sidan i sista sekunderna... dom visade han reglerna men han sa att han redan hade dömt mål.. o det var lite derby i den matchen det var som finalen. o så gör dom så klart man blir arg den finns gränser flr vad dom kunde ta också,, o det var en från gifs ledning som gjorde de! tkr det var pinsamt gjort av dom här som bara ville förstöra för killarna riktigt pinsamt!

Anonym sa...

Ta detta med en nypa salt avvakta lite.Men om det här stämmer så kommer nog Mönsterås gif inte ha lag kvar om det är sant detta,För att jag känner de 4-5 killarna som spelade i sammanslaget och om de slutar så kommer nog det sluta ytterligare några stycken,säger bara att de kommer vara några utav de äldre. men som sagt vi får avvakta med detta och hoppas att de tar tag i detta för annars vore det inte bra för föreningen som började växa./anonym

Anonym sa...

Men sen var ju ni i det laget riktigt pinsamma, även om det inte var mål så beter man sig inte så som ni gjorde, med att hota domaren osv.

Björn Olsson sa...

Vad hände egentligen?
Vem dömde?

Jonny sa...

Björn: Kolla kommentaren till mitt inlägg om Grönskogs IF:

http://monsterasbloggen.blogspot.com/2009/10/gronskogs-if-storhetsdagarna-ar-forbi.html

Jonny sa...

Det är väl bra om man tar fotbollen på allvar och jag kan förstå att man blir arg när man tycker att domsluten är felaktiga och man till och med tror att det fuskas. Men...man lämnar väl inte en förening för den sakens skull. Sammanslaget är väl en vänskapsturnering mest på skoj. Ni som var med får väl träffas och snacka igenom det hela.