25 oktober 2009

Höst i Mönsterås

Allén vid Sjögatan skimrar nu i rött och gult.



6 kommentarer:

Bert sa...

Jonny, ta inte illa upp nu, många av dina bilder är kraftigt underexponerade, somliga helt becksvarta. Om din kamera har exponeringskompensation, använd den.

Jonny sa...

Jo, jag vet. Har en liten stormarknadskamera för 300 kr. Kan inte göra något med den annat än att trycka av. Jag lägger ut bilder ändå ibland för dom som inte bor i Mönsterås. Ska försöka skaffa en "riktig" kamera nästa år och då också försöka lära mig lite mer om fotografering.

Bert sa...

300 kronors kamera, i så fall helt ok bilder!

Jonny sa...

Jo, men jag kan inte bara skylla på kameran. Även när det är bättre ljusförhållanden ute, så är jag en ganska så usel fotograf. Det går väl an så länge jag är ute och fotar gamla ruggiga hus. Men naturbilder är ju dumdristigt att ge sig på. Likaså blir ju aldrig idrottsbilderna bra.

Bert sa...

En sak du kan tänka på är att alltid ha en uppfattning om vart solen står. Även om himmlen är igenmulen så bländar kameran ner (släpper in mindre ljus) om du riktar den i riktning mot solen - alltså helst medljusfotografering.

Sportbilder är givetvis svårt att få bra om man inte kommer nära innpå objektet, du behöver en kamera med minst 10, 12 x optisk zoom (compaktkamera)för att ha chansen att lyckas.
Men inte minst krävs ett hyfsat kreativt bildseende för att fånga motivet så att det blir estetiskt tilltalande.

Jonny sa...

Tack för tipsen!