27 november 2009

GIF-spelare till Kalmar FF

Så var det då definitivt klart att 15-årige Anton Agebjörn går till Kalmar FF - närmare bestämt Kalmar FF tipselit. Jag har känt till detta ett par månader, men lovade att inte gå ut med klubben förrän allt var klart. (se vidare äldre inlägg, sök Mönsterås GoIF). Lite konstigt bara att det står i tidningen innan det står på Mönsterås GoIFs hemsida*. Mitt roligaste minne av Anton är supermålet mot Hossmo i somras.

Mönsterås GoIF fortsätter därmed att fostra spelare som sedan går vidare till betydligt högre divisioner. Så gick exempelvis Thomas Sunesson till Kalmar FF när han var i 20-årsåldern för drygt 30 år sedan. Men han var ju en helt annan speltyp, mer fysik och inte lika elegant. Frågan är om någon fotbollsklubb i Kalmar län på GIFs nivå har fostrat fram så pass många toppspelare under en så lång tidsperiod.

Det man kan konstatera är att många talanger väljer att gå vidare betydligt tidigare idag. Konkurrensen är stenhård och storklubbarna vill fånga in supertalangerna så tidigt som möjligt.

Jag önskar Anton lycka till!


* Det är stor variation på föreningars hemsidor. Vissa deklarerar öppet nästan varje dag vilka spelare som är klara och vilka som lämnar. Snyggt och prydligt i fina listor. Andra klubbar skriver ingenting och har i bästa fall en gästbok där man kan luska ut något. GIF har varken listor eller gästbok. Får man föreslå att GIF uppdaterar sitt aktuella lag lite oftare, samt inför en gästbok. Jag vet att man hade en gästbok för några år sedan, men jag tror det blev lite irriterat i samband med lite strul med Timmernabben som ryktades ha försökt locka över i princip varenda GIF-are. Och så blev det debatt om detta och lagkänsla etc. Men om Långemåla och Blomstermåla kan hålla sig med gästbok så kan väl GIF.

Inga kommentarer: