10 november 2009

Mönsterås GoIF byter serie, enligt förslag från Smålands FF.

Förslag till serieindelning 2010
Smålands FF har lagt sitt första förslag till serieindelning 2010. Föreningarna har nu möjligheter att komma med synpunkter fram till 2 december.

GIF föreslås byta serie
Enligt liggande förslag så skulle Mönsterås nästa säsong flyttas från division 5 sydöstra till division 5 nordöstra. Om förslaget går igenom innebär det följande motståndare:

B.O. IF (Odensvi)
Ankarsrum (nedflyttade från fyran)
Besa FF
FC Vimmerby fotboll (uppflyttade från sexan)
Fågelfors IF
Hjorted/Totebo
IF Ariel
IK Tuna Södra (uppflyttade från sexan)
Långemåla IF
Rödsle BK
Överums IK

Bra för GIF!
Om detta blir verklighet så är Mönsterås bara att gratulera. Jag bedömer nordöstra serien som betydligt svagare än sydöstra. Enda nackdelen är väl att det kan bli lite längre resor till Vimmerby och Västervikstrakten. Mönsterås ligger lite dumt i utkanten och i gränslandet mellan sydöstran och nordöstran. Det blir alltså ganska så få derbyn oavsett vilken serie man hamnar i. Nu får vi väl i alla fall räkna Långemåla som ett riktigt derby. Möten med Fågelfors, Ariel och Oskarshamnslagen kan knappast kallas derbyn.

I sydöstra hade vi tvingats möta två nedflyttade lag från fyran – Glömminge och Läckeby. I nordöstra blir det bara ett nedflyttat lag – Ankarsrum som gjorde en bedrövlig säsong i fyran. I sydöstra serien hade vi tvingats möta svåra lag som Torsås, Tvärskog, Hossmo och Mörbylånga. I nordöstra serien får vi möta betydligt mer beskedliga lag och i dagsläget kan jag bara se Långemåla som ett realistiskt hot till seriesegern, med reservation för vad som hinner hända med lagen de närmaste veckorna.

Silly Season
I övrigt har jag inget nytt just nu. Silly season börjar väl på riktigt om några dagar, och då får vi se. Information emottages tacksamt. Ska GIF ha en chans att slåss om seriesegern så måste man få behålla grundstommen i laget, samt seriöst försöka ersätta dom som eventuellt lämnar. I någon mån kanske de redan finns i föreningen. Men kanske kan man behöva ett par förstärkningar utifrån beroende på vad som sker. Känns nervöst.

2 kommentarer:

Martin Johansson sa...

Den serien känns som du nämner lite bättre för våran del.

Hoppas också på nyförvärv då det är klart att några lämnar

mvh

Jonny sa...

Känns ju bra att du stannar. Då har vi en säkrad. En stabil backlinje lägger alltid grunden. För du får väl fortsätta där.

Annars är det tyst just nu. Det enda jag vet är att Anton och Niki lämnar, och så kanske Wesslund. Det ryktades om Ardi också, men så sa någon att han skulle stanna. Hoppas det. Han är viktig. I övrigt vet jag inget. Men om de mest frekventa målgörarna lämnar så hoppas jag att klubben jobbar för att hitta lösningar. Idris och Oskar verkar förvisso ha offensiva kvaliteter, men det behövs nog nyförvärv ändå kan jag tänka mig.