26 februari 2010

Hur mår egentligen Mönsterås GoIF?

Många rykten florerar om GIF just nu
Som alla kanske har märkt har jag börjat presentationen av GIF:s motståndare i division 5 nordöstra. Jag har medvetet väntat med att presentera Mönsterås GIF. Jag har varit tyst. Men nu bryter jag tystnaden. Det är tyvärr så att det florerar en mängd rykten om GIF:s herrlag. Tyvärr handlar det mestadels om disciplinära problem. Till och med när jag skulle hämta en pizza snackade folk om vad som hänt sista tiden.

Det ena värre än det andra
Det kan handla om spelare som man påstår skall lämna GIF bara några veckor innan seriespelet drar igång. Jag har hört om spelare som tränar med andra lag. Än värre rykten talar om en tränare som blir utvisad i en simpel träningsmatch och en spelare som skall ha slagit en domare. Lägg därtill ett herrlag som aldrig verkar presenteras på GIF:s nya hemsida. Jag har inte haft möjlighet att följa upp allt. Förhoppningsvis stämmer inte allt, för då är det riktigt illa.

Lagkaptenen tar timeout
Å andra sidan kan man nog konstatera att allt inte står väl till. Idag låter lagkapten Daniel Wesslund meddela att han tar en timeout från fotbollen på oviss tid. Han hänvisar dels till skador, men även till en turbulent vecka där fotbollen av andra skäl blivit mindre rolig och mer en belastning. Nu har jag absolut inte hört några negativa rykten om Wesslund. Tvärtom har han alltid gjort ett mycket seriöst intryck som en riktig sportsman. Så när ordentliga fotbollsspelare som Wesslund tar timeout kan jag inte tolka det på annat sätt än att GIF inte mår bra. Just nu gör det ont i GIF-hjärtat.

Styrelsen måste agera och bli mer öppen
Styrelsen måste agera, och förhoppningsvis gör man också så. Om det finns någon sanning i ryktena så måste man markera att tränaren skall föregå med gott exempel, att alla former av våld och okvädesord är helt oacceptabelt och att det ur moralisk synvinkel är helt oacceptabelt att spelare byter klubb bara några veckor före seriestart.

Men när det gäller GIF vet man aldrig. Tyvärr är GIF delvis medskyldiga till alla rykten. GIF är en av de klubbar som är minst öppna med vad som händer i föreningen. När Besa de senaste veckorna gick från turbulens till konkurs så har man hela tiden skrivit öppet om det på sin hemsida. Jag vet mer om de flesta andra klubbar i Kalmar län än jag vet om GIF. Vi som älskar GIF får gissa. Och just nu känns det som att det inte längre handlar om att vinna femman, utan om herrfotbollens överlevnad.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det e lite synd att kaptenen inte tränat en enda träning ute så det skapar ju lite dålig anda!

Jonny sa...

Han dras ju med skador. Kaptenen är nog inte problemet i GIF.

Grundproblemet är ju att tränaren inte kan behärska sitt humör och att spelare slår domare på käften. För en normal människa kan det kanske inträffa ett par situationer i livet där det är frestande att klippa till någon, men sannerligen inte i en sketen träningsmatch...eller för all del inte i någon match alls.

D. Wesslund sa...

Någon som verkar väldigt insatt i GIF ser jag...

Anonym sa...

Men om han kan spela matchen som mot långemåla så borde han ju lika gärna kunna träna!

Jonny sa...

Kanske lika bra att fråga honom själv. Vad jag förstått så testade han första halvlek mot Långemåla innan han fick för ont.

D. Wesslund sa...

Innan långemåla-matchen hade jag missat totalt fyra träningar pga att jag var bortrest. Jag kan knappast klandras för att inte träna, om man ser tillbaka på träningsstatistiken under de tidigare två åren så har jag legat runt 95%. I år har jag tvingats till alternativ träning emellanåt då mitt knä strular och ingen vet vad det beror på.
Så den rådande "situationen" i GIF kan knappast förklaras av mina skadebekymmer!

Jonny sa...

Tack för det! Ja, det var ungefär som jag trodde. Du brukar ju vinna tränarflitpriset varje år. Någon ville väl rikta strålkastarljuset åt fel håll.