16 februari 2010

Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti inför valet 2010 - för dig som vill och vågar tänka nytt

Nu vaknar alla
De etablerade partierna drar nu igång sina valkampanjer inför höstens val. Efter tre och ett halvt år i träda vaknar de hastigt och lustigt ur sin törnrosasömn. Plötsligt ska väljarna övertygas om att politik är något viktigt, trots att man sedan förra valet i praktiken har bevisat motsatsen genom att nästan aldrig ta debatter eller motionera i kommunfullmäktige. Plötsligt kommer skrytlistorna fram. Plötslig skall det satsas.

Inget behov av valfläsk
Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti har inget behov av att dra igång en hysterisk valkampanj eftersom vi anser att politik är något som är viktigt alla dagar mellan valen. Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti har inget behov av att leverera valfläsk eftersom vi redan står trygga och står för ett seriöst alternativ för den som vill förnya Mönsterås politiska liv.

Samma mat på bordet sedan 1985
Men behövs verkligen en förnyelse av politiken i Mönsterås? Mönsterås har ju ett trevligt kompetent kommunalråd, hyfsad ekonomi och är framåt på många områden. Ja, om du tycker det räcker så kan du fortsätta rösta på Centerpartiet. Du vet vad du får. Det blir samma mat på bordet som det har bjudits sedan 1985.

Demokratiska bristsjukdomar
Men man kan också välja att se lite djupare och då framträder de demokratiska bristsjukdomarna tydligt – den tysta kommunen där det saknas en frisk frejdig debatt, en slö i det närmaste apatisk opposition och ett kommunalråd som suttit i 25 år. Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti är en bra medicin mot dessa sjukdomar - ett parti för dig som vill vitalisera debatterna och tillsammans utveckla demokratin i Mönsterås. Vi vill ta tillvara på fler medborgarförslag, minska politikernas makt och låta fler beslut fattas där människor lever. Politik är inte bara det som sker i kommunhuset. Politik sker överallt där det fattas beslut.

Bland landets sämsta skolor och landets bästa ekonomi
Om du likaså tycker att det rimmar illa att Mönsterås skolor rankas bland de sämsta i landet, samtidigt som kommunen hade mer än 30 miljoner i budgetöverskott 2009 – ja då kan Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti vara ett bra alternativ. Vi anser att skattepengarna skall förvaltas på bästa sätt genom att gå tillbaka till verksamheten så att de kommer exempelvis skolorna och barnen till del. Så har uppenbarligen inte skett.

En tryggare kommun
Bra skolor är A och O för en trygg kommun. De senaste åren har det varit allvarliga tendenser till gängbildningar och vandalisering i Mönsterås. Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti vill ta tag i detta problem både kortsiktigt och långsiktigt. Då krävs ett konsekvent och genomtänkt samarbete mellan kommunen, skolan, polisen, ungdomarna och föräldrarna. Vi vill också stötta ungdomen konkret genom att erbjuda fler fritidsalternativ och ta vara på ungdomarnas förslag.

Svårare än så behöver det inte vara. Tycker du att det verkade rimligt, så får jag ödmjukt be om ditt förtroende i kommunalvalet i Mönsterås 2010.

3 kommentarer:

Peppe sa...

Klart jag röstar på dig Jonny.
Om du lovar ett mer demokratiskt
mönsterås.

Björn Olsson sa...

Hur många röster kan det behövas för att få en plats i kommunfullmktige?

Jonny sa...

Peppe: Jag lovar att arbeta för det.
Björn: I förra valet var det 120 röster om jag minns rätt.