16 mars 2010

GIF spelade 2-2 med mersmak mot Timmernabben


GIF spelade ikväll 2-2 mot elitfyralaget Timmernabben. Vinsten låg inte långt borta.

Surrealistisk känsla
En lätt surrealistisk känsla infann sig när jag i tio minusgrader halkade mig fram utmed de isbelagda pölarna och snödrivorna som kantade Nynäsplanen för att se när Mönsterås GoIF spelade träningsmatch mot elitfyralaget Timmernabben.

Några iakttagelser
GIF ställde upp med vad jag bedömmer var drygt halva startelvan och sedan ett antal spelare som står någonstans på tröskeln mellan B- och A-lag. Saknades gjordes en del tunga spelare som Wesslund, Idris och Ardi. Det var hur som helst intressant och jag gjorde några iakttagelser, med reservation för att ha sett fel i strålkastarljuset.

1. GIF:s nyförvärv klarade sig bra. Både Jimmy Nilsson, Tobias Krantz och Martin Lindqvist skötte sig bra på sina positioner. Martin tyckte jag var särskilt på hugget.

2. De GIF-spelare som sedan tidigare ingår i A-laget och som spelade ikväll visade att de kommer att bli väldigt viktiga i år. Jamal styrde och ställde, Oskar ville mycket och var farlig och Ako var bäst så länge han spelade. Ja, det fanns väl ett par till som skötte sig bra, men jag hade det tufft med namnen ikväll.

3. De unga spelarna som fick chansen gjorde på intet sätt bort sig. Tvärt om. Särskilt den unge Manfred Löfström tycker jag verkar lovande i backposition. Men de andra visade också att de vill vara med och kämpa om en plats.

4. GIF:s uppträdande var exemplariskt på och vid sidan av planen. Inget tjafs, utan moget agerande även när domslut gick emot.

Matchen
Matchen då? Jo, den slutade 2-2, vilket väl var ganska rättvist, även om GIF var närmast segern. Ett av baklängesmålen hade vi dessutom aldrig släppt in på en gräsplan. Spelet i första halvlek hade en hel del i övrigt att önska. Felpassen var på tok för många. Ändå stressade man Timmernabben bra. I andra halvlek kan man faktiskt säga att GIF spelade betydligt bättre än Timmernabben den första halvtimmen då man med lite bättre flyt kunde ha avgjort matchen. Stundtals var Timmernabben utspelade och Jamal parkerade som suverän bollfördelare på mittplan. Timmernabben hade inte mycket spel, men när man väl kom till anfall var man ganska tunga.

Vilket Timmernabben var det då som GIF mötte? Jag frågade Nabbens tränare som lät meddela att det var ungefär halva startelvan, dvs ungefär samma fördelning som hos GIF.

GIFs andra mål gjordes av Oskar. Tyvärr har jag glömt bort vem som gjorde det första. (Tillägg: Första målet gjordes av Tobias Krantz).

För att summera: Starkt av GIF att nästan vinna mot ett elitfyralag. Tendenser till riktigt fint spel, men ett passningsspel som behöver förbättras. Timmernabben - ja, det krävs betydligt mer om man skall klara sig kvar i elitfyran.

Så där - hög tid att försöka tina upp vänster stortå.

4 kommentarer:

Anonym sa...

tobias krantz gjorde gifs första mål

Jonny sa...

Tack för infon! Den är införd i artikeln.

Anonym sa...

Gif vann ikväll mot krokstorp i smålandscupen med 4-0 på o-hamn arena.
Målskyttar:
idris 2
ett självmål och ako 1 mål...

Jonny sa...

Tack för informationen! Bra med vinst!