24 mars 2010

GIF spelade träningsmatch mot IF Stjärnan


Det blev ingen bra match när GIF ikväll mötte IF Stjärnan.

Mönsterås GIF spelade ikväll träningsmatch mot IF Stjärnan. Gif vann med 1-0 och om jag såg rätt var det Wesslund som gjorde målet. I normala fall ska GIF vinna med några mål gentemot division sex-laget. Och det hade kunnat bli ett par tre mål till om inte stolpen, ribban och oskärpan varit närvarande.

Men det här var i ärlighetens namn ingen bra match. Jag kan för lite om fotboll för att kunna göra en korrekt analys. Spelarna är inte dåliga, men samspelet fungerar allt för sällan. Passningsspelet sitter inte och det mesta var omständigt. GIF lät sig också stressas ganska lätt.

Problemet med bristande samspel kan bero på att GIF spelar med olika spelare i nästan varje match. Jag förstår att man vill låta alla spelare känna på hetluften, men nu är det bara tre veckor till seriespelet drar igång. Nu måste man börja spela ihop ett par fungerande varianter av startelvor.

Bitvis fanns det trots allt tendenser till fungerande spel. Om några spelare skall nämnas får det bli Idris som glimrade till ganska ofta med snabbhet och eleganta passningar. Även den dom kallade "Linkan" (Martin Lindqvist?) gjorde en bra kämpainsats.

Inga kommentarer: